15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Japansk keramikk og skyldglede i det nylig renoverte Kondo -museet i Kyoto

japan kondo museum utstilling inngangsområde gate side keramisk bolle blå hvit

Kondo -museet ligger i Kyoto, Japan, og tilbyr besøkende tradisjonell japansk keramikk. Museet dekker 89,35 kvadratmeter og ble renovert i 2017 av arkitektene fra Mamiya Shinichi Design Studio. Museet ligger i nærheten av hovedporten til Kiyomizu Dera -tempelet i Kyoto. I følge folkemunne er den gamle byen Kyoto delt i fire deler og følgelig bevoktet av fire mytologiske vesener.

japansk keramikk kiyomizu tradisjonell utstilling yuzo

Denne østlige delen av Kyoto har lenge vært under hersket Seiryu, den asurblå dragen og verge for byens øst. Regionen er kjent som det hellige stedet for uberørt vann. I dette området har et tradisjonelt lokalt håndverk kjent som Kiyomizu keramikk utviklet seg. Opprinnelig ble Kondo -museet designet for å minnes Yuzo Kondo, den berømte mesteren i japansk keramikk.

kondo museum mamiya shinichi design studio japansk keramikk

Mamiya Shinichi Design Studio -teamet har fått kontrakten med å renovere museet. Med gjenfødelsen av museet har museumsgjester gleden av å se noen fascinerende kunstverk av Yozo Kondo innen hvit og blå keramikk. Det er også japanske mesterverk av to av sønnene hans (Yutaka Kondo og Jun Kondo) og et av barnebarna hans (Takahiro Kondo), som også er internasjonalt kjent for sin kunst. Kondo Museum of Japanese Ceramics er delt inn i fire områder.

Museumsbesøksutstilling tradisjonell japansk keramisk tallerken aprikostre

På gatesiden, like ved inngangspartiet, vises den store keramiske tallerkenen av Yozo, som er preget av den umiskjennelige japanske blå og hvite stilen. Selv om dette kunstverket sjelden var åpent for publikum tidligere, kan det nå beundres av hvem som helst. Utstillingsområdet inkluderer arbeidet til fire medlemmer av Kondo -familien som trofast fortsetter og foredler stilen hans, kalt Kondo Sometsuke.

tre tak stein farge palett grå japansk keramikk

Yuzos originale verksted fra 1924 bevarer verdifulle materialer. En samling sake -kopper han laget for glede er også en del av utstillingen. Gjennom arbeidet til Mamiya Shinichi Design Studio har Kondo -museet mottatt et annet rom, som ligger i museets indre område. Det nye området heter Ryusui og fungerer som en bar hvor besøkende kan nyte skyld og bedre forstå den velkjente japanske keramikken.

renovering japansk keramikk tradisjonelt kondo museum japan interiørdesign

Ulike grå nyanser og dempet belysning preger interiøret og preger hele atmosfæren. De viser effektivt frem materialene som ble brukt til å designe vegger, tak og gulv – bambus, stein, gips og tradisjonelt japansk papir.

kunstverk japansk keramikkutstilling stein interiørdesign grå

besøkende veggdesign kondo museum japan japansk keramikk

kondo museum japansk kunst arbeidsrom høyde lavt tretak steingulv

interiør kondo museum japan dempet belysning stein grå tre

renovering kondo museum japansk keramisk sake kopper utstilling

japansk keramisk kondomuseum renovering trebambusportretter

inngangsparti trapper kondo museum besøkende trebjelker

kondo museum renovering japansk keramisk tredør

vegg stein dør tre kondo musem japansk keramikk

Previous Post
Tyrosinkinasehemmerbehandling vellykket ved avansert kreft
Next Post
Bygg en pergola i tre for variasjon, romantikk og komfort i hagen