15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Moderne bondehusinspirasjon – 4 arkitekthus på landsbygda

Moderne våningshus gavltak fasade tre

Gårdshus er veldig populære i landlige områder fordi de gir muligheter for både rekreasjon og landbruk. Men når man forestiller seg et våningshus, tenker man alltid på en bygdebygning som ikke har noen bekvemmeligheter. I denne artikkelen vil vi introdusere deg for totalt fire arkitekturprosjekter som vil overbevise deg om noe annet. Et moderne våningshus holder seg vanligvis til det tradisjonelle grunnleggende konstruksjonsbegrepet, men er bygget og innredet på en moderne måte. Den moderne interiørdesignen i kombinasjon med en moderne fasadedesign forvandler disse bygningene til flotte drømmehus i landet.

Moderne våningshus med trefasade i England

moderne-våningshus-metall-tak-tre fasade

Det første prosjektet er et moderne våningshus i Essex, Storbritannia designet av Timber Design architecture studio. Under andre verdenskrig fungerte bygningen som et militært flyplass for soldater og var uegnet som boligbygning. Derfor bygde arkitektene det fullstendig om og gjorde det til et koselig hjem. I arkitektur brukes materialer som brukes i moderne husbygging definitivt. Huset har derfor doble og tredobbelte vinduer, som har en høy grad av termisk effektivitet. Trefasaden er i tråd med trendene innen moderne fasadebekledning og passer perfekt inn i det grønne landskapet.

moderne-våningshus-land-hus-terrasse-rundt

Selv om husets arkitektur minner om det tidligere militære flyplassen, er bygningen designet som et moderne våningshus. De tradisjonelle våningshusene er differensiert i noen gårdsformer: den en-gårds-, par-gårdsplassen, to-, tre- og firesidige gården. I dette tilfellet er det et par gårdsrom, som består av to parallelle bygninger. De to delene av huset er forbundet med to identiske korridorer som skaper en indre gårdsplass i midten. Barna kan leke der uten å forlate huset. På baksiden av huset er en annen terrasse, som er rund i formen og fungerer som en utendørs spisestue.

moderne-våningshus-stue-granittgulv-trebjelker

Interiøret i huset har en moderne innredningsstil, der bare trebjelkene minner om et våningshus. De er typiske for de gamle våningshusene og gir en nostalgisk følelse til den moderne materialblandingen. De hvite pussede veggene står i kontrast til det svarte granittgulvet og skaper et lyst interiør. Et par takvinduer legger til dette. Tre har en dominerende rolle i interiørdesign, og materialet brukes ikke bare på takbjelken i treet, men også i veggdesign. Det harmoniske helhetsbildet avrundes av møbler i tre, noe som gir det moderne interiøret et rustikt preg.

moderne-våningshus-åpen-stue-spisestue-område

Designklassikere er typiske for et moderne våningshus fordi de kombinerer tradisjon med modernitet. I dette huset brukes de umiskjennelige Vitra -stolene til spisestuen i møblene, som er i perfekt harmoni med resten av interiøret. Fargepaletten som brukes i den åpne stuen, finnes overalt i huset, med unntak av soverommene og barnerommene.

Moderne våningshus i Texas med en hvit fasade og koselig interiør

moderne-våningshus-hvit-fasade-innkjørsel-gjerde

Gårdshus er også veldig populære i USA. Der har disse bygningene en veldig typisk arkitektur som har noen spesielle funksjoner. De fleste landstedene i Amerika har en veranda og er for det meste bygget med gavltak. Dette er vanligvis et metalltak, som er av spesielt høy kvalitet og gir det typiske landlige utseendet. Nå introduserer vi et moderne våningshus i Dallas, Texas, som imponerer med sin elegante hvite fasade og moderne interiørdesign. Arkitekter fra Olsen Studios tegnet huset og oppnådde en vellykket forbindelse mellom et moderne interiørdesign og et klassisk våningshus.

moderne-våningshus-dekket-terrasse-plen område

Det moderne våningshuset er designet som flere små bygninger forbundet med innglassede områder. De enkelte paviljongene er ikke arrangert i en bestemt form, men i stedet slynger seg gjennom trærne og de andre fasilitetene i landskapet. En stor terrasse ligger på gårdsplassen til huset og er utstyrt med et utendørs kjøkken. Det romslige plenen gir mange fritidsaktiviteter for familien og er fullstendig atskilt fra gaten.

moderne-våningshus-uteplass-flagstein-møbler

Byggerne har valgt et moderne våningshus som ikke brukes til jordbruk, men bare som et koselig hjem. I stedet for grønnsakspleier og dyrkingsområder, opprettes koselige retrettområder utenfor. Steinhellene og grusen erstatter de grønne områdene og bidrar til husets moderne design. De koselige salongmøblene har en moderne stil og harmonerer perfekt med den elegante fasaden på landstedet.

moderne-våningshus-moderne-kjøkken-svart

For et moderne våningshus er det ultramoderne kjøkkenet av stor betydning. I dette huset er det moderne kjøkkenet i en åpen stue og innredet i nøytrale farger. Det er ikke valgt treutseende på kjøkkenet, men svarte fronter med matt utseende. Kjøkkenøya er designet som en benk, og benkeplaten i marmor harmonerer veldig godt med hvitevarer i rustfritt stål.

moderne-våningshus-gang-hjemmekontor-skyvedør-land-hus

Typisk for et moderne våningshus er gamle låvedører i interiøret. De er omgjort til elegante skyvedører og kan males etter ønske. En stabil dør gir interiøret et rustikt preg som taler for et ekte våningshus. Det tradisjonelle elementet passer perfekt inn i det moderne interiøret.

Moderne våningshus i mørke toner i California

moderne-våningshus-svart-fasade

Følgende arkitekthus som vi presenterer her er det perfekte eksempelet på et moderne våningshus. Det ligger i California og designet av arkitekter fra ADD Concept + Design. Det eneste som minner om et våningshus i husets arkitektur er trefasaden. Imidlertid moderniseres også dette rustikke elementet ved å male ytterveggene i svart og mørkebrunt. Disse fargene gir utsiden litt eleganse og skaper en fantastisk kontrast til det grønne landskapet.

moderne våningshus-tosidig svømmebasseng

Huset er designet som en typisk tosidig gårdsplass, som består av to lange blokker med gaveltak. I stedet for et dyrkingsområde er den moderne indre gårdsplassen designet med et svømmebasseng. Plenen er erstattet av grus- og steinheller, som taler for en moderne hagedesign. Grønne hekkplanter fungerer som personvernskjermer og skaper vakre aksenter i hagen. Utenfor er det også en koselig peis, som er designet for mange hyggelige kvelder med familien. Husets indre fasade er designet med brede skyvevinduer som slipper inn mye lys inn i interiøret.

moderne-våningshus-åpen-plan-stue-kjøkken-stue

Selv om konseptet med huset er for et våningshus, kan rustikke elementer ikke bli funnet inne. Interiøret er utelukkende basert på den moderne innredningsstilen, og hovedsakelig mørke toner brukes til dette. Likevel er rommene spesielt innbydende og koselige. Grensene mellom innendørs og utendørs områder blekner av de brede vinduene, og huset har et helt åpent livskonsept.

moderne-våningshus-svart-kjøkken-frittstående hylle

Det ultramoderne kjøkkenet ligger i den åpne stuen og er designet med en elegant kjøkkenøy av massivt tre. Også her dominerer mørke toner og skaper interiørdesign av høy kvalitet. En frittstående hylle fungerer som en visuell romdeler mellom kjøkkenet og gangen og setter en elegant aksent i rommet.

moderne-våningshus-soverom-store-vinduer

Sammenlignet med resten av huset er soverommene relativt små og innredet på en minimalistisk måte. De store vinduene med svarte karmer åpner rommene mot hagen og bassenget og forvandler dem til lett oversvømte avslapningsoaser. Konturene til gavltaket kan oppleves i interiøret og referere til byliv. Et vakkert veggdesign i treutseende setter aksenter på soverommet, noe som gir rommet et rustikt preg.

Moderne våningshus med låve og basseng i Texas

moderne-våningshus-hage-basseng-terrasse

Nedenfor ønsker vi å introdusere et moderne våningshus som igjen er i Texas, USA og inspirerer med sin moderne design. Ved utformingen av fasaden på huset brukte arkitektene fra Shiflet Group Architects en rekke materialer av høy kvalitet. Blandingen av gulv- og dekklukker, stein og lakkert tre skaper et slående ytre som umiddelbart blir et skikkelig blikkfang. I bakgården er det ikke ett, men to svømmebassenger, som er omgitt av grønn plen.

moderne-våningshus-fasade-inngang-trinn-plater

Steinheller som er plassert direkte på plenen fører til inngangen til våningshuset. Om kvelden blir huset opplyst med moderne lys som understreker den vellykkede fasadedesignen. Landstedet ligger i et rolig grønt område i Austin, Texas, og kombinerer moderne design med fordelene med jordbruk.

moderne våningshus-låve-hagehøye senger

På samme måte som en gård, er dette våningshuset bygget med en tilhørende låve. Siden familien ønsket å kombinere moderne livsstil med et ekte liv på landet, tegnet arkitektene en moderne låve som er direkte knyttet til våningshuset. Det er bygget en liten innglasset bro for direkte passasje fra huset til låven. Foran låven har beboerne opprettet en grønnsakshage med høybed laget av tre, som leverer forskjellige grønnsaker til eget forbruk.

moderne-våningshus-hvitt-kjøkken-kjøkken-øy

Oppholdsrommene er innredet av designerne fra Glynis Wood Interiors og har en moderne stil. Veggene og takene er pusset hvitt, så interiøret ser ut til å være spesielt lyst og innbydende. De brede vinduene som åpner utsikten over hagen legger også til dette. Avrettingsmasse legges som gulvbelegg, som harmonerer med det hvite interiøret.

moderne-våningshus-interiør-spisestue

Siden våningshuset er designet for en barnefamilie, har designerne lagt stor vekt på fellesarealene. I tillegg til kjøkken, spisestue og stue, har huset et lite utekjøkken med bar og en bred terrasse med huske for barna..

Arkitektur og design av våningshuset i:

* England – Tømmer Deisgn

 * Dallas, Texas – Olsen Studios

* California – LEGGE TIL. Konsept + Deisgn

* Austin, Texas – Shiflet Group Architects og Glynis Wood Interiors

Previous Post
Tyrosinkinasehemmerbehandling vellykket ved avansert kreft
Next Post
Bygg en pergola i tre for variasjon, romantikk og komfort i hagen