15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å designe et soverom med skråtak – 23 moderne levende ideer

Soverommet er en oase av ro, hvor alle kan slappe av etter en lang dag og lade batteriene for arbeidsuken. Men hva om du må designe et soverom med skråtak? Da må noen gyldne regler overholdes – sengens posisjonering i rommet og veggedesignet spiller spesielt en avgjørende rolle for avslappende søvn. Med disse enkle triksene og tipsene vil oppgaven bli mestret med liten innsats!

Design et soverom med skråtak – et koselig sovehjørne

Soverom-skråtak-design-moderne-ideer-skap-speilet dør

Å designe et moderne soverom i et rom med skråtak er ikke en lett oppgave. Men med litt kreativitet kan dette mestres uanstrengt. Det første trinnet er å plassere sengen i rommet – det er verdt å teste på forhånd om du føler deg komfortabel rett under skråningen, heller vil sove ved siden av vinduet, eller bruke en liten nisje for å designe soveområdet. Bare plasser madrassen der sengen må være og legg deg ned.

Soverom med skråtak design-vegg design-tapet

Det andre trinnet er optimal utnyttelse av plass – tenk på hvordan nisjer og hjørner kan brukes fornuftig – er det kanskje nok plass der for et vegghyllesystem, for en garderobe eller et skrivebord? Vårt tips – med god romplanlegging bør midten av rommet være tomt. Dette får rommet til å se pent og stort ut.

Sett opp skråtak og bruk dem praktisk talt i en ett-roms leilighet

Soverom med skråtak – vakre designideer

Skap for skråtak – ideer for perfekt planlegging

Å designe et soverom med skråtak – en moderne levende idé

Soverom med skråtak er moderne og plassbesparende

Et moderne soverom med skråtak kan også se kult ut – med en lav king -size -seng og en liten kommode uten håndtak er rommet allerede fullt. Uansett er det greit, for ingenting annet trenger å være i soveområdet. Så kommer tiden for fantasifulle dekorasjoner – svart -hvite bilder, terrarier og veggtatoveringer hjelper med denne oppgaven.

Soverom med skjenk, som også fungerer som støtteflate for datamaskiner

Soverom-skråtak-design-moderne-lagringsplass-visning

Når du designer et skrånende soverom, er det viktig å få mest mulig ut av plassen. Skråningen begrenser definitivt det brukbare boarealet, men det kan også brukes. Med matchende skreddersydde møbler kan du designe skråveggen som lagringsplass eller innrede dette området med et skrivebord eller en veggenhet. En skjenk kan for eksempel fungere som en støtteflate for PCen eller fjernsynet, eller som et skrivebord.

Design et soverom med skråtak – vegghyller og et koselig lesehjørne rett under skråtaket

Soverom-skråtak-design-moderne-dekorasjon-vegg

Hvis skråningen på soverommet er for bred, kan du designe et eget område under. Hvis det ikke er nok plass til sengen, kan dette området settes opp som et koselig lesehjørne med en bokhylle og komfortabel lenestol. Tenk på passende belysning, fordi plassen under skråningen vanligvis er for mørk.

Riktig plassering av sengen i rommet er avgjørende for velvære

Soverom-takhøyde-design-veggdesign-metallteppe

Hvis du designer et soverom med skråtak, bør du først velge posisjonen for sengen. Resten av møblene kan deretter tilpasses det. Du kan plassere sengen under skråtaket eller direkte under et takvindu og nyte den uhindrede utsikten over himmelen. Hvis du vil ha fin utsikt, kan sengen også plasseres overfor et vindu. Beslutningen er imidlertid helt subjektiv og avhenger av den respektive romfordelingen og dine egne preferanser.

Design et soverom med skråtak – når fargen spiller inn

Soverom-skråtak-design-vegg-maleri-ideer

Riktig fargevalg spiller også en viktig rolle hvis du designer soverommet med skråtak. Som regel får lyse farger og subtile motiver rom til å se større ut, og derfor er de et godt alternativ for loftsrommet ditt. Veggdesignet tar baksetet og aksenten er plassert på møblene. Men hvis du vil understreke en vegg eller et hjørne, kan mørkere farger brukes. Med en farget vegg kan du gi rommet dybde slik at det ser mer åpent og bredere ut til slutt.

Innebygd garderobe under skråtaket

Soverom-skråtak-design-moderne-hvit-garderobe-dobbeltseng

Slik at soverommet med skråtaket ser større ut, bør du la rommet være så åpent som mulig. Derfor bør du unngå store møbler og velge plassbesparende design. Lavt innebygde systemer og målemøbler passer perfekt til utformingen av skråtaket. Så du kan gjøre veggen til en garderobe og la gulvområdet være fritt.

Soverom med fotovegg som sengegavl

Soverom-skråtak-innramming-seng-hodegjerde-familiebilder

Hvis du designer ditt eget soverom med skråtak, kan du lage en fotovegg med suvenirbilder selv. En personlig veggdekorasjon sikrer at du virkelig føler deg komfortabel i ditt eget rom. Du kan designe fotoveggen rett over sengen, eller andre steder på den skrånende veggen.

Fargerike dekorputer og en benk krydder det hvite interiøret

Soverom-takhøyde-ramme-seng-takvindu

Hvis du har bestemt deg for lyse farger på soverommet på loftet, kan du gjøre interiøret mer moderne ved å legge til noen få fargeaksenter i rommet. Du kan gjøre dette best med putevar i lyse farger eller fargerike veggdekorasjoner. På denne måten kan rommet gis et atmosfærisk preg og atmosfæren kan løsnes.

Design forskjellige områder på soverommet med skråtak

Soverom-skråtak-design-seng-ideer-moderne

Hvis soverommet på loftet har nok plass, kan forskjellige områder utformes i det. Du kan selvsagt tilpasse disse til dine egne behov. For de som jobber hjemme, er hjørneområdet perfekt som hjemmekontor. Alt du trenger er et skrivebord og en komfortabel stol. På den annen side, hvis du ikke har nok plass til klær, kan du gjøre det tomme hjørnet til et vakkert omkledningsrom. I dette tilfellet er det verdt å tenke på en skjerm eller romdeler for å skille de enkelte områdene fra hverandre.

Design et soverom på loftet med takvindu

Soverom-skråtak-design-trevegg-ideer-seng

Rom med skråtak er ofte for mørke fordi det ikke er nok plass til brede vinduer. I dette tilfellet er det tilrådelig å tenke på et takvindu på takhellingen. Dette får rommet til å virke mye mer åpent og har mer dagslys. Likevel trenger du god belysning for loftsrommet. Atmosfæriske vegglamper og bordlamper skaper en koselig atmosfære.

Soverom-takhøyde-design-dobbeltseng-ideer

Soverom-takhøyde-form-trebjelker

Soverom-skråtak-design-seng-hodegjerde-tre

Soverom-skråtak-design-eklektiske-ideer

Soverom-takhøyde-form-tak-bjelke-dobbeltseng

Soverom-skråtak-design-moderne-dekorasjon-møbler

Soverom-skråtak-design-TV-garderobe-dagseng

Soverom-skråtak-design-vegg-tapet-ideer

Soverom-skråtak-design-trevegg-rustikk-seng

Soverom-takhøyde-design-vegg-dekorasjon-ideer

Soverom-skråtak-design-seng-veggdesign

Previous Post
Inspirasjon til svart -hvitt baderomsdesign
Next Post
Pole House – et spektakulært feriehus på kysten av Australia