15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Betong inne og ute – Casa AYYA er et eksempel på moderne arkitektur fra Argentina

betonghus moderne fasadetrær

En flat tomt i et lukket boligkompleks i Pinamar, Argentina åpner seg som en vifte fra øst til vest, fra gatesiden til bakfasaden. Noen unge furutrær fungerer som et forsiktig filter mellom eiendommen, naboene og åkrene i den lille byen general Juan Madariaga. Dette var de første prosjektspesifikke dataene for et feriehus som burde tilby god plass til å samle og underholde. Videre ønsket kundene et hus hvor rommene kan brukes mer stille i ferien, sansene er våkne og å se på omgivelsene blir en verdig opplevelse. Huset som følge av oppdraget er en moderne struktur som består av to overlappende, kryssede bind. Betong inne og ute karakteriserer hele arkitekturen i feriehuset og danner en interessant kontrast til de naturlige omgivelsene.

Betong inne og ute midt i et naturlig miljø

betonghus cantilevered carport taktekking i øverste etasje

De to tilsynelatende monolitiske betongkonstruksjonene overlappes, krysses og hviler på en plattform for å lage Casa AYYA. AYYA er hevet over gjennomsnittlig eiendomsnivå og dominerer området og understreker naturen rundt. De kryssede komponentene garanterer ulikt syn på de to planene – mot vest og i nord, og sørger for godt sollys i alle rom.

betonghus bak fasade glassbasseng

Prosjektet forstår og fremmer behovet for sosiale sammenkomster. Det moderne huset er derfor arrangert rundt en uteplass, en terrasse og et basseng, som i likhet med et vannspeil multipliserer effekten av sollyset. En huske henger fra en utstående bjelke, som understreker feriehuset i feriehuset.

betong innvendig og utvendig bak fasadehus terrasse

I første etasje stenger boligen foran for å bevare personvernet til beboerne, dempe støyen fra nabolaget og forsterke beslutningen om å åpne huset mot vest. Husets grenser forsvinner med full åpning av vinduene, og skaper store, åpne rom hvor “innsiden” og “utsiden” smelter. Bruken av betong inne og ute er tydelig tydelig her. Betongplaten bryter over stue-spisestuen og fjerner overgangen mellom innsiden og utsiden. Det indre og ytre rommet smelter sammen og skaper en romslig stue.

betonghus terrasse taktekking betong skyvedører i glass

En utstående betongvegg skiller stue / spisestue fra kjøkkenet. Den går opp i en betongkalesje som ligner en pergola. De parallelle åpningene filtrerer sollyset og skaper et interessant samspill mellom lys og skygge. Om morgenen strekker skyggen seg til bassenget og går tilbake til huset i løpet av dagen for å gjøre terrassen tilgjengelig for soling.

betong inne og ute kjøkkenterrasse sømløs overgang

På den andre siden av betongpartisjonen er kjøkkenet. Her er ytterveggen også fullstendig glassert og kan åpnes helt til utvendig. Dette forstørrer det ellers lille kjøkkenet, som har en liten kjøkkenøy. Området foran kjøkkenet er fullstendig beskyttet mot regn og sol ettersom øverste etasje er over det. Dette dekkede uterommet er det perfekte stedet å spise og slappe av utendørs.

betong i og utenfor kjøkkenøya benkeplate granitt

Siden frontfasaden ikke har vinduer i klassisk forstand, er den store stuen i første etasje fullstendig beskyttet mot nysgjerrige øyne fra gaten. To rader med små støpte glasselementer gir mer lys og et interessant lysspill i betonghuset. De kan også bli funnet i øverste etasje – i form av en hel skillevegg mellom rommene.

betong interiørdesign vegger takgulv

Øverste etasje ser ut som en separat komponent som var plassert på tvers over første etasje. Det er her de private rommene som soverommet og badet ligger. Et lekeområde er også tilgjengelig for beboerne.

betong i og utenfor moderne husdesign

Rommene er preget av sin størrelse; De er nøytrale og ikke belagt. Disse rommene har ikke blitt “merket” for å gi eieren fleksibilitet i bruken. Merkingen av forskalingen og den overvåkte ufullkommenheten regnes som fordeler: struktur, farge og tekstur smelter sammen og understreker karakteren til AYYA.

trapp design moderne betong trinn tre romdeler

Alle materialer er valgt for å holde husets vedlikehold på et minimum, med tanke på at klimaets innvirkning på dem er en fortsettelse av byggeprosessen. Innsiden av betongveggene innvendig og utvendig er fullstendig fylt med utvidede isoporark slik at de kan gi bedre isolasjon.

betonghus inne i betongvegger trappvinduer

Materialene viser hva de er fordi overflaten ikke er behandlet. I likhet med byggeprosessen forblir de direkte og permanent i bygningen.

Den ukonvensjonelle armerte betongen ruver over stedet og hviler på en plattform, i kontrast til det typiske huset i nabolaget. Boligen blir til et auditorium hvor du kan se hver solnedgang. Dette er den største fordelen med Casa AYYA – å fange ånden i landlige omgivelser der solen går ned hver ettermiddag.

trapp betong rekkverk metall

betonghus trapp betongvegger hengende lys

betong inne i betongvegger prydglassfliser lys

betonghus inne i vegger støpt glass lyseffekt

bad takvindu benkeplate vask betong tak

betonghus hage hengekøye feriehus

betong innvendig og utvendig utkragbar bjelkehengekøye

betonghus cantilever moderne arkitektur argentina

terrasse betonghus skyvedører i glass i stedet for yttervegg

betong innvendig og utvendig bassengterrasse

betonghus med bassengfasede glassfasade

betong inne og ute trinnplater hagesti

moderne betonghus utkraget komponent

betonghus utkraget inngang

betonghus inngangstrinnplater indirekte led belysning

betonghus cantilever belysningskveld

moderne betonghus cantilever geometrisk design

tak betonghus flatt tak moderne

Prosjekt: Casa AYYA

Sted: Pinamar, Buenos Aires, Argentina

Arkitekter: Estudio Galera – nettsted

Prosjektår: 2017

Stil: moderne

Totalt areal: 1480 m²

Boareal: 290 m²

Fotograf: Diego Medina

Previous Post
Inspirasjon til svart -hvitt baderomsdesign
Next Post
Pole House – et spektakulært feriehus på kysten av Australia