15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nedtrappingstrenden – gode grunner til å bo i et lite hus

Nedadgående trend liten-stue-plass-mobil-hus

Temaet om nedbemanning har vært på alles lepper siden i går. Bølgen strømmet over fra USA til Europa. I nabolandene i EU er det faktisk hus og leiligheter med et boareal på mindre enn 10 m²! “Tiny Houses” er navnet på trenden som får flere og flere fans, men som fremdeles leder en skyggefull eksistens i Tyskland. Det trenger ikke å være en minileilighet eller en byggeplassbil der alt liv foregår. Men grunnideen er spennende: Hvis du bruker mindre plass, bruker du mindre energi og bidrar dermed til å beskytte miljøet vårt. Det er enda flere gode grunner til å redusere leiligheter og spesielle utfordringer som må overvinnes. Denne artikkelen omhandler dette emnet.

Gode ​​grunner til nedtrappingstrenden – å bo på noen få kvadratmeter

nedbemanning-bolig-trend-usa-småhus-bolig

Små hus er ekstremt sjeldne i Tyskland. Det vil trolig endre seg på sikt.

Noen ganger må folk flytte fra en stor leilighet til bare noen få kvadratmeter. Den vanligste årsaken er at leiligheten har blitt for dyr. Å flytte til en mindre leilighet gir imidlertid også kraftige muligheter. Det er veldig pragmatiske og åpenbare grunner som gjør det å bo i et lite rom til en fornuftig beslutning. Følgende liste viser de fem viktigste årsakene til nedbemanning

Grunn 1: lavere leiekostnader

Nedadgående trend bitte-hus-noen få kvadratmeter-boareal

Små leiligheter koster mindre. Hvis du flytter fra en stor leilighet til en liten leilighet, sparer du umiddelbart penger. Imidlertid gjelder dette vanligvis bare hvis den lille leiligheten ikke er et foretrukket sted i det trendy distriktet. For det er også fullt mulig å bruke ublu mye penger for noen få kvadratmeter. Hold derfor øynene åpne når du velger leilighet. Igjen er det nødvendig å sjekke de faktiske kvadratmeterprisene. De bør ikke være over lokal gjennomsnittlig husleie. Området dette flytter på kan bli funnet ut ved hjelp av husleieindeksen for kommunen eller byen. Alternativt kan en samtale til den lokalt ansvarlige leietakerforeningen hjelpe, hvis kontaktinformasjon finnes på nettstedet til den tyske leietakerforeningen kan bli funnet ved søk.

Grunn 2: spar ekstra kostnader

De som bor i en liten leilighet varmer mindre. Den som varmer mindre sparer oppvarmingskostnader. Bortsett fra det reduseres også kostnadene for felles forbruk som vann og kloakk i en liten leilighet. I en liten leilighet er det vanligvis færre og mindre elektriske apparater. Dette sparer energi og dermed strømkostnader.

Grunn 3 for nedtrappingstrenden: Kreativitet stimuleres

donwsizing-mini-house-living-trend-furnishing-small-living-space-kreativitet

Alle som har bodd i et stort område frem til nå har en veldig spesifikk måte å se på rom og fasiliteter. Mindre plass må håndteres mer forsiktig. Det er mange triks for å få små rom til å se større ut, og det er utrolig hvor mye lagringsplass som kan skapes selv i en 40 m² stor leilighet. Det tyske nettstedet til den lille husbevegelsen inneholder blant annet på bloggen hennes mange bilder og rapporter om hvordan du setter opp små boliger. Alle som ikke har så få kvadratmeter tilgjengelig, men bor i en liten leilighet eller leilighet, er med dem 8 tips for innredning av små leiligheter også godt anbefalt.

nedbemanning-trend-stue-kjøkken-smal-hall

Liten og fin: lyse farger, kreativt veggdesign og valg av passende møbler gjør en liten leilighet til et koselig tilfluktssted.

Grunn 4: doner det som er overflødig til et godt formål

Det er ikke plass til noe overflødig i en liten leilighet. Det er nødvendig å dele med møbler, møllkulebilder eller rydde opp tallerkener, klær eller bøker. I en liten leilighet er det mye lettere å legge merke til når unødvendige gjenstander tetter overflatene. Når du flytter inn i en liten leilighet, har den beste tiden kommet for å ordne alt som er mer belastende enn støtte.

Det er takknemlige kjøpere i hver by. Folk som er mindre økonomisk velstående, er glade for å ha godt bevarte retter, vakre klær eller luksusartikler som ikke er rimelige for dem, for eksempel bilder, vaser og andre dekorasjoner. Mange husholdninger med nedbemanning har funnet ut at en uoverkommelig mengde tepper og puter, akkumulert gjennom mange års liv i en (for) stor leilighet, gir uvurderlig service til andre mennesker om vinteren. Bukser, gensere, strøk, hatter, soveposer, telt, liggeunderlag, sko, hansker eller regnkapper som har blitt heapet oppdatert, noen ganger kjøpt for engangsbruk, er virkelig bedre med de trengende enn i en eske på loftet.

Nedadgående trend -bitte-hus-fargerike-fasader

På nesten alle steder er det en kirkeport som takknemlig godtar slike gjenstander. Alternativt blir sosiale varehus gjerne kontaktet. Adressene finner du for eksempel på de gule sidene eller på nettstedene til de ansvarlige byene og kommunene. At sosiale varehus også tilbyr sysselsetting til arbeidsledige, som denne artikkelen viser er en annen god grunn til å redusere.

Grunn 5: spar tid

De som bor i et lite område har mindre rydding og mindre rengjøring. Konsekvensen av dette er at beboere i små boliger har betydelig mer fritid. Dette er nå tilgjengelig for de virkelig viktige tingene i livet. Familieliv, sunn mosjon, møte venner eller avslapning og rekreasjon kan ta mer plass i privatlivet til beboere i en nedbemannet leilighet.

Konklusjon: Nedbemanning gir deg tid, penger og livskvalitet

nedbemanning-leve-trend-fordeler-gode-grunner-wanderlust

Nedbemanning handler ikke bare om å spare penger. Nedbemanning er mye mer enn det. Fordi grunnideen bak det har mye å gjøre med bærekraft. Å reflektere over deg selv, tenke på hva som virkelig er viktig i husholdningen (og i livet), gjøre uten det overflødige og konsentrere deg om mellommenneskelige relasjoner er konsekvenser som kan utvikle seg fra et bevisst liv i et lite rom. Og forresten, du kan bruke den til å berike livene til noen andre mennesker – helt bortsett fra det faktum at å mukte ut din egen eiendom skaper mye plass til nye, kreative møbleringsideer. Mindre er mer på mange måter.

Kilder:

Pixabay.com © larsen9236 (CC0 Public Domain)

Pixabay.com © andremergulhaum (CC0 Public Domain)

Previous Post
Inspirasjon til svart -hvitt baderomsdesign
Next Post
Pole House – et spektakulært feriehus på kysten av Australia