15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Funksjonell treningstrend – fordeler, treningsutstyr og øvelser

funksjonelt treningsutstyr sandbag-slynge-trener-motstandsbånd-endeløs tau-trener

“Funksjonell trening” har endret seg fra en trend til et massefenomen de siste årene og blir også referert til som fremtidens trening. Denne treningsformen er avhengig av hverdagslige bevegelser der de forskjellige muskelgruppene samhandler samtidig. Følgelig bør treningsøvelsene være funksjonelle, dvs. ikke rettet mot individuelle muskler eller muskelgrupper isolert som ved tradisjonell styrketrening. Fokuset er på de komplekse, naturlige bevegelsessekvensene. Kroppen som helhet bør styrkes og samtidig gjøres stabil og spenstig.

Hva gir funksjonell trening?

funksjonell trening av din egen kroppsvekt vest

Funksjonell trening lager din egen Kropp til treningsapparat og bør gi helhetlige effekter: Optimalisering av ytelse på områdene styrke, utholdenhet, koordinering og fleksibilitet. Regelmessig trening styrker hele muskel- og skjelettsystemet, noe som er positivt i hverdagen. Fine muskler er inkludert gratis! Målet med funksjonell trening er å stabilisere kroppen og gjøre muskler og ledd egnet for trening, hverdag og konkurranse. Funksjonell trening er ideell for amatører – uansett kondisjonsnivå og alder.

Selv operatørene av konvensjonelle treningsstudioer har erkjent at de ikke lenger kan tilfredsstille kundene sine med klassiske manualer og treningsutstyr. Funksjonell trening er nå også mulig i dine fire egne vegger og mens du er på reise. Det beste: ingen manualer kreves, bare noen få ekstra enheter som er brukervennlige og trygge å bruke er tilstrekkelige. på aerobis.com for eksempel kan du oppdage det store utvalget av forskjellige funksjonelle treningsenheter. Hver enhet har sitt eget fokus, men kan også brukes individuelt for helhetlig trening. Så du trenger ikke å gå gjennom 10 eller flere individuelle stasjoner som på treningsstudioet. Med et bredt spekter av forskjellige vekter og design kan alle sette sammen sitt eget individuelle treningstilbehør, og så snart valget er gjort, kan du starte.

Funksjonelle treningsøvelser

funksjonell trening slyngetrening-rygg-overkropp

Det funksjonelle treningsprogrammet består hovedsakelig av øvelser der praktikanten jobber med sin egen kroppsvekt som motstand. En ekstern stimulans setter utøveren i en ustabil likevektssituasjon der han må stabilisere seg eller balansere seg selv.

Fokuset er på kjernemuskulaturen, som er svært viktige for stabiliteten i hele muskel- og skjelettsystemet. Spesielt trenes magemusklene, bortførerne i hoftene og skulderstabilisatorene. For å permanent styrke kjernen, finner du mange øvelser stående på begge bena. Men det er også variasjoner der du ligger på gulvet eller starter i en push-up posisjon.

Det mest kjente funksjonelle treningsutstyret

funksjonell-trening-trening-slynge-trener-roing-overkropp

  • Av Sling trener er allrounderen for treningskoordinasjon og styrke. Det er kun trent med kroppsvekt og utvalget av øvelser er ganske stort. Både overkroppen og underkroppen kan trenes. Treningsintensiteten kan varieres kontinuerlig ved å endre installasjonsvinkelen. Enheten er derfor like egnet for nybegynnere og profesjonelle.

Grunnleggende øvelser med slyngetreneren:

– Roing i skråning (armer, skuldre, rygg),

push-ups (bryst, skuldre, torso, armer)

– Butterfly Reverse med forskjøvne armer (skulder, øvre rygg, nakke)

– Omstart (mage, ben)

– knebøy (ben, rumpe)

Trening av sandsekk

funksjonell trening-sandsekk-fordeler-torso-stabilitet

  • Sandsekken er en ekstremt allsidig treningsenhet og tilbyr en av de mest effektive måtene å bygge muskler, redusere fett og forbedre holdningen. Som navnet antyder, er den trent med en mer eller mindre tung sandsekk. I motsetning til konvensjonelle vekter som manualer, er bevegelse med en sandsekk mye mer ustabil fordi sanden i sandsekken stadig beveger seg. Vekten er derfor ikke stiv og musklene blir tvunget til å omstille seg med nesten hver øvelse. BlackPack -sandsekkene kan også fylles med en (valgfri) AQUA -bagasje. Dette gjør sandsekken til en aquabag og den ustabile treningen blir enda mer intens fordi vannet beveger seg enda mer.

Grunnleggende øvelser med sandsekken:

– Skuldring (nesten alle muskler brukes, bygger kjernestyrke)

– Power Clean & Trykk (for å trene kjerne-, mage- og overkroppsmuskulaturen)

– Rundt om i verden (funksjonell trening for hele kroppen)

– Plank med utvendig trekk (stamme og skulderbeltemuskler)

– Roterende lunger (kjernestabilitet, mage- og ryggmuskler)

Kamptau

funksjonell-trening-trening-kamp-tau-utholdenhet

  • Kamptau er kondisjonstau som svinges på forskjellige måter slik at de løper i bølger til ankerpunktet. Svingteknikkene trener først og fremst styrke utholdenhet. Arm- og skuldermusklene har enorm fordel av øvelsene, men torso og ben er også trent. Kamptauene er tilgjengelige i forskjellige lengder og diametre. For treningen trenger du omtrent halvparten av banen som treningsflate. Diameteren på tauet er avgjørende fordi det har en direkte innflytelse på vanskeligheten med øvelsene. Jo tykkere tau, desto større innsats må være.

Grunnleggende øvelser med kamptau:

– Jumping Jack (ben, armer, skuldre)

– Åtte (bankende muskler)

– gjensidige bølger (armer, skuldre)

– Russisk vri (mage, armer)

Motstandsbånd

funksjonelle trening-motstandsbånd-mer effektive-mer varierte

  • Elastikken Motstandsbånd, Også kjent som kraftbånd, de er perfekte for å trene styrke og fleksibilitet. Prinsippet er veldig enkelt: jo lenger gummibåndene er strukket, jo større er motstanden, fordi de streber tilbake til sin opprinnelige motstand. De gjør hver øvelse mer effektiv og variert. Ved hjelp av motstandsbåndene kan alle kroppsdeler trent, spesielt ben, mage og rumpe.

Grunnleggende øvelser med motstandsbånd:

– Glute Bridge (bakdel, mage, ben)

– Knebøy foran (mage, ben)

– Fladder spark (mage, ben)

Push-ups (bryst, skulder og kjerne muskler)

Uendelig tautrener

funksjonell-trening-endeløs-tau-trener-overalt-brukbar

  • Lav vekt, brukbar hvor som helst og lett å lære. Med Uendelig tautrener du kan trene trekk-, skyve- og roterende bevegelser som utfordrer hele overkroppen. Treningen utføres med et 4m langt endeløst tau med valgbar motstand. Tauetreneren utfordrer ikke bare ryggmuskulaturen, men også skuldrene, armene og grepstyrken.

Grunnleggende øvelser med den endeløse tautreneren:

Enten den er vendt mot enheten eller vendt bort, står, sitter eller støtter – denne treningsenheten tilbyr utallige øvelser.

Previous Post
Kosthold uten karbohydrater – gå ned i vekt raskt og effektivt
Next Post
Brysttrening for menn hjemme – å bygge muskler under korona -krisen