15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Wilde Reile Trening: Hva handler kondisjonstrenden om og treningsplan for en tonet kropp!

Fra okklusjonstrening til romaskinopplæring – det er nå hundrevis av kondisjonstrender fra USA som strømmer over til oss og blir stadig mer populære. Uansett om det er klatring eller gymnastikk – tau er en integrert del av sport, og alle fitnessentusiaster vet at hoppetauøvelser er perfekte for en anstrengende trening i hele kroppen. Men det er andre måter å inkludere tau i treningsrutinen vår. Du har sikkert sett dem i treningsstudioet: de enorme vridde torturapparater som fremdeles kalles kamptau. Bare det å få tauet til å svinge ser ganske enkelt ut først, ikke sant? Men etter bare 20 sekunder begynner musklene å brenne! Så hvis du er ute etter en treningsøkt som får deg raskt i form og utfordrer deg igjen og igjen, så er du i gode hender med Wilde Rope Training! Så hva fitnesstrenden handler om og hvilke som er de beste wild rope -øvelsene, vil vi fortelle deg i vår artikkel!

Battle Rope Exercises Wild tau treningsplan for overkroppen for kvinner

Villtau, også kjent som kamptau, er ledninger på opptil 25 meter lange som vanligvis er festet til en vegg eller en solid bar i treningsstudioet. Du er et flott alternativ. De kombinerer styrke- og kondisjonstrening på en gang, og på kort tid kan du virkelig trene med en Wilde Rope -trening. Tauene brukes ofte av profesjonelle idrettsutøvere som fotballspillere, MMA -krigere og boksere for å øke styrken og utholdenheten. Det er opp til deg om du bare inkluderer individuelle øvelser i rutinen, bruker tauene som avslutter på treningen eller bestemmer deg for å gjøre en uavhengig trening.

Wildtau -trening – hvordan fungerer kondisjonstrenden?

Wild Ropes Training Benefits Kardiotrening for vekttap

Selv om det er skremmende, er ville tau et enkelt treningsverktøy som er perfekt for nybegynnere så vel som treningsfolk. Vanskelighetsgraden bestemmes hovedsakelig av tauets lengde og tykkelse. Villtauetreningen styrker torso, armer, skuldre og magemuskler, så vel som bein og rumpe og gir oss en flott kondisjonstrening på en gang – et ekte mirakelvåpen! Målet er å få tauene til å vibrere med armene og skape de såkalte “bølgene”. Enten forover, bakover eller med sirkulære bevegelser – de forskjellige armposisjonene gir variasjon og treningen er rett og slett veldig morsom! Og det beste? Kamptau er et virkelig mirakel for vekttap. En studie utført av Journal of Strength and Conditioning fant at det å svinge tauene i 10 minutter kan brenne opptil 120 kalorier og øke stoffskiftet.

Vill tau gir en rask og effektiv trening for hele kroppen

HIIT treningsplan 20 minutter med trening av ville tau

 • Hele kroppen trening – For å nå våre treningsmål er det viktig å konstant utsette kroppen vår for nye utfordringer. I tillegg til romaskinopplæring er ville tau en av få treningsmaskiner som appellerer til nesten alle viktige muskelgrupper samtidig. Tydeligvis blir spesielt kjernen og armene trent. For å få mest mulig ut av treningen og for å forhindre skader, bør du sørge for at overkroppen forblir så stabil som mulig og at bare skuldre og armer er i bevegelse. For å opprettholde riktig holdning og ikke miste balansen må magen, bena og baken jobbe konstant og blir dermed trent. Spesielt nybegynnere rådes til å søke råd fra en trener først.
 • Tidssparende – Ingen tid til å tilbringe flere timer på treningsstudioet? En 15 minutters trening med villtau er mer enn nok til å øke stoffskiftet og bygge muskler. Men ikke bli motløs hvis du er ferdig de første gangene etter 5 minutter – med vanlig trening vil du gjøre fremgang og se resultater på så lite som 1-2 uker. Det ville være ideelt hvis du starter med kortere løp som ikke varer lenger enn 15-20 sekunder og jobber deg sakte opp.

Wild tau trening for vekttap og muskelbygging

Wild tau øvelser helkropps trening plan kamp tau trening

 • Fettap – Prosessen med å gå ned i vekt er ikke altfor komplisert – det handler for det meste om å brenne flere kalorier enn du bruker. Jo flere muskler som er målrettet under en øvelse, jo høyere blir kaloriforbruket i treningsstudioet. En av de største fordelene med trening med ville tau er at den retter seg mot muskler som det meste treningsutstyr ikke kan og derfor er svakere. Kombinasjonen av effektiv kardio, konstant trening og rekruttering av flere muskelgrupper hjelper oss å gå ned i vekt og gjør kroppen vår til en ekte fettforbrenningsmaskin.
 • Forbedrer vår stabilitet og ytelse – Å trekke og løfte tauene krever en viss balanse, noe som krever og forbedrer stabiliteten i både over- og underkroppen. Dette er takket være den såkalte “Dual Force Dynamic” -effekten – en kombinasjon av tyngdekraften og kraften generert av bølgene. Jo lengre og oftere vi trener med de ville tauene, jo sterkere blir kjernemuskulaturen. Enten du nettopp har startet eller er blitt frisk etter en operasjon eller skade, er det villtau -trening der ute som kan være til nytte for deg.

Wildtau trening kaloriforbruk styrketrening hvilke øvelser for vekttap

 • Villtau er ideelle for å unngå treningsplatå – Vi har alle vært på dette punktet før – etter en effektiv og anstrengende treningsfase har vi plutselig følelsen av at kroppen vår neppe endrer seg mer. Og la oss være ærlige – det kan bli ganske frustrerende og demotiverende. Hvis vi gjør de samme øvelsene i flere måneder, blir musklene våre vant til rutinen og slutter å gjøre fremskritt. For å unngå denne stagnasjonen, er det viktig å regelmessig justere treningsrutinen hver 7. til 10. uke. Variasjon og nye stimuli er nøkkelen til langsiktig suksess. Undervurder aldri kraften i en morsom trening! Selv om det meste av utstyret er ganske kjedelig og monotont, er Wild Rope Training så variert at du kan gjøre forskjellige og mer interessante øvelser hver gang.

Og dette er de beste kamptauøvelsene

HIIT treningsplan for kvinner Treningsøkter med villtau

Ikke la deg skremme av de gigantiske tauene på treningsstudioet, og inkluder noen av følgende øvelser i treningsrutinen. Men hvis du vil tone kroppen din på et blunk og forbedre utholdenheten, kan du velge noen få bevegelser og sette sammen din egen villtau -trening. Prøv å gjøre 3-4 runder av hver øvelse i 20 sekunder og øk over tid til 1 til 2 minutter. Utgangspunktet er alltid det samme. Sett føttene hoftebredde fra hverandre, bøy knærne litt og vri bekkenet litt fremover. Når du gjør dette, sørg for at du spenner magen og baken og at ryggen forblir rett. For å gjøre en wild rope -trening mer intens og interessant, kan du prøve å kombinere de klassiske bølgeøvelsene med andre styrkeøvelser som hopp, utfall og knebøy. Som et resultat blir flere muskelgrupper adressert samtidig, og kaloriforbruket er tilsvarende høyere.

 • Doble aksler – Doble bølger er den klassiske grunnleggende øvelsen som er et absolutt must for hver kamptrening. Gå inn i startposisjonen og hold den ene enden av tauet i hver hånd. Spenn kroppen din, og flytt deretter armene opp og ned så raskt som mulig for å skape jevne bølger. Det blir litt lettere hvis du svinger tauene vekselvis i 20 sekunder per arm.
 • Lav endringsaksel – Mens bevegelsen for denne øvelsen er nøyaktig den samme som for dobbeltbølgen beskrevet ovenfor, trener denne øvelsen også underkroppen. For å gjøre dette, huk dypt ned og hold rumpa spent, ryggen holder seg rett. Sving deretter tauene vekselvis så raskt som mulig.

Wild Ropes Training Battle Roap Øvelser Fulltreningsplan for kvinner

 • Skulder sirkler – Akkurat som navnet antyder, legger denne øvelsen mye belastning på skuldrene våre! Selv om bevegelsen virker lett, tar det litt alvorlig skulderstyrke å holde ut i 20 sekunder! Gå inn i grunnposisjonen og løft armene strukket ut over skuldrene. Lag sirkler med klokken i 15 sekunder, deretter ytterligere 15 sekunder i den andre retningen.
 • Slanger på gulvet er nok en toppøvelse for skuldrene! Gå til startposisjonen og beveg armene til venstre og høyre så intenst som mulig – målet ditt er å få tauene til å ligne to slanger på gulvet.
 • Doble bølger med burpees – Er du lei av å svinge? Da bør du definitivt innlemme burpees i treningen med villtau! Øvelsen er superintensiv og ideell for en Tabata -trening. Start i en dyp knebøy og gjør en rask dobbelbølge. Legg ned endene på tauet, kom deg raskt inn i push-up-posisjonen, hopp frem og opp, snap tauet igjen og gjenta. Prøv å gjøre 3 sett med 10-15 reps med en 30-sekunders pause i mellom.

Kaloriforbruk Treningssentre Vekttrening Kvinner HIIT Treningsplan Wild Ropes Øvelser

 • Power slam er en av de beste øvelsene for å forbedre utholdenheten og stimulere fettforbrenning! Sett føttene litt bredere enn hoftebredden og hold tauendene. Ta nå armene over hodet ditt, bank tauene i bakken så hardt du kan og huk deg ned.
 • Lunges med hopp og ville tau gjør den perfekte duoen for stramme og slanke ben! Start med den klassiske alternerende bølgen, men i stedet for å huke, gjør alternative utfall med sprang. Imidlertid krever disse øvelsene mye koordinering og balanse, og derfor bør du først utføre dem forsiktig og litt saktere til du er vant til bevegelsesrekkefølgen.
 • Sideplank – Ta villtauopplæringen til et helt nytt nivå ved å integrere forskjellige plankevarianter. Gå inn i den klassiske lave sideplanken og hold tauene på plass med armen over. Flytt endene på tauet opp og ned i 20 sekunder, bytt deretter side og gjenta.

Ville tau trening kaloriforbruk treningsplan for hele kroppen

Previous Post
Instruksjoner for øyesminke: Tips for sminke for en festlook
Next Post
Eksempel på blomsterrik hageplanlegging og et koselig sittegruppe