15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skumrulling: hva er det egentlig, og hjelper fascia -rulletreningen mot cellulitter?

Bikinisesongen er i full gang, og alle kvinner vil vise kroppen sin på sitt beste for en strandferie. Dessverre kjenner vi dem alle – de små og stygge bulene på bena og baken. Uavhengig av kondisjonsnivå og alder – ifølge nyere studier lider opptil 95% av kvinnene over hele verden av cellulitter. Mens kremer og kosmetiske behandlinger overpriset lover en forbedring av hudfargen på kortest mulig tid, er trening den eneste sikreste måten å bekjempe appelsinskall. Skumrulling har blitt stadig mer populært de siste årene, og med god grunn. Fascia roll -treningen er først og fremst ment for å lindre ryggsmerter, løsne muskelspenninger og forhindre skader. I artikkelen vår avslører vi nøyaktig hva som ligger bak skjønnhetstrenden og de mest effektive øvelsene med fascia roller mot cellulitter!

Foam Rolling Fascia Roll Training Benefits Øvelser mot cellulitter med egen vekt

Selv om fascia -ruller gir mange fordeler for helsen vår, er de dessverre et av de mest undervurderte treningsutstyrene. Med skumrulling rulles de enkelte delene av kroppen frem og tilbake på spesielle skumruller. Høres ganske enkelt ut, ikke sant? Du vil bli overrasket over hvor allsidige rollene kan være. Enten for oppvarming, for mer fleksibilitet, raskere muskelregenerering eller mot cellulitter – dette er et utrolig verktøy som du definitivt bør innlemme i treningsrutinen din.

Hva er fascia egentlig??

Trening av lårene mot rulling av cellulittskum

Før vi går inn på fordelene med skumrulling for kroppen vår, la oss først forklare hva fascia egentlig er. Dette er et slags “vevsnettverk” som omslutter våre organer, muskler, sener og leddbånd og går gjennom hele kroppen. Fascia består av tykke kollagen- og elastinfibre og sikrer fremfor alt at kroppen forblir stabil og fleksibel. De er også involvert i næringsstofftransport og vannlagring, forhindrer muskelsmerter og reduserer cellulitter på baken og lårene. Mangel på trening eller for mye stress kan føre til at fascien “henger sammen”, og resultatet er ofte alvorlig smerte. Sunt bindevev spiller en avgjørende rolle for vårt velvære og vår fysiske helse. Og det er her fascia roll -treningen spiller inn – rullende frem og tilbake utøver et lite trykk på huden. Den milde massasjen slapper av musklene våre og løsner den fastlåste fasciaen.

Kan skumrulling hjelpe mot cellulitter??

Øvelser mot cellulitt mageben rumpe trening fascia roller øvelser

Som allerede nevnt, kan klebrig fasciae forverre hudens utseende og fremme utviklingen av cellulitt. Imidlertid er målrettet skumrullingstrening en av de mest effektive metodene for å fremme produksjonen av kollagenfibre og stimulere cellene i bindevevet. I tillegg hjelper massasjen og de raske bevegelsene til å presse vannet ut av bindevevet. Og som vi alle vet, er vannretensjon og svekket bindevev de vanligste årsakene til appelsinskall. Så det kan sies at skumrulling kan hjelpe mot de stygge bulene.

Ryggsmerteforebyggende øvelser Fascia Roll -fordeler

En studie utført av Dermatology Research and Practice Journal undersøkte effekten av skumrulling på kvinner med cellulitter på lår og rumpe. Etter bare 2 uker med vanlig trening mistet deltakerne i gjennomsnitt 1,7 centimeter og huden så mye fastere og sunnere ut. Når du trener fascia, bør du imidlertid sørge for at du gjør øvelsene så raskt og intensivt som mulig. De siste studiene har vist at langsomme bevegelser faktisk kan øke den visuelle effekten av cellulitter.

Fascia rulletrening mot cellulitter – Hvor ofte bør du trene?

Skumrullingsøvelser mageben rumpetrening med egen vekt

Vi er ikke overrasket over at skumrulling har blitt så viktig i treningsverdenen de siste årene. Det er en av de enkleste og mest allsidige måtene å trene hjemmefra og redusere cellulitter. Øvelsene med fascia -rullen bidrar til å strekke bindevevet og forbedre blodsirkulasjonen. Dette gjør at kroppen kan skille ut vannretensjon og giftstoffer, noe som fører til en reduksjon i cellulitt. For raskere og mer permanente resultater, anbefales det å trene skumrulling 3 til 4 ganger i uken. Slik at du masserer vevet kraftig, bør fascia -rullen være litt hardere.

Foam Roller Training øvelser mot cellulitt hjemme trening

Skumrulling er et fantastisk tillegg til enhver treningsrutine og er ideelt for både nybegynnere og avanserte brukere. Mange av øvelsene med fascia -rullen ligner klassiske stillinger fra yoga og Pilates og er derfor perfekte for å forhindre nakkesmerter. Men hvis du ennå ikke er helt kjent med fascia -trening, bør du starte med kortere enheter og lettere trykk for å forhindre mulige skader og smerter. Og her finner du de mest effektive fascia -rulleøvelsene for cellulitt:

  • Stram forsiden av lårene – Denne øvelsen fokuserer på forsiden av låret og hjelper til med å løsne fascia og forbedre blodsirkulasjonen. For å gjøre dette, gå inn i den klassiske push-up-stillingen og legg fascia-rullen mellom låret og treningsmatten. Spenn magen og baken og rull sakte rullen sakte til den når like over knærne. Deretter ruller du i motsatt retning og gjør bevegelsen i omtrent 30-60 sekunder.

Abdominal Legs Buttocks Trening med egen vekt Skumrullende fordeler Øvelser mot appelsinskall

  • Tren de ytre lårene – Ytterlårene er et av områdene som er mest påvirket av cellulitter og bør derfor trenes regelmessig. Ligg på siden på en treningsmatte og skumrullen under hoftene. Løft kroppen noen centimeter fra gulvet og støtt deg selv med underarmen, hold underbenet rett og overbenet litt bøyd foran det nedre. Rull frem og tilbake i 30-60 sekunder og bytt side.
  • Skumrulling for faste ben – Den følgende øvelsen masserer ikke bare baken, men også bakre lårmusklene og er et ekte mirakelvåpen mot appelsinskall. Sitt på gulvet med beina strukket og legg fascia -rullen under lårene. Spenn magen, hold ryggen rett og begynn forsiktig å rulle frem og tilbake. Det blir enda mer intens og anstrengende hvis du holder det ene beinet rett og det andre litt bøyd. Så vekten flyttes til den ene siden, som trent enda mer. Gjenta bevegelsen i 30-60 sekunder.

Abdominal Legs Buttocks Trening for hjemmeskum rullende øvelser

  • Fascia rulletrening for baken – Hvis du drømmer om en fast bunn uten cellulitter, så er du i gode hender med denne bevegelsen. Sitt på fascia -rullen og legg håndflatene bak kroppen din. Kryss beina ved å plassere underbenet på det ene benet like over kneet på låret til det andre. Rull sakte frem og tilbake i 30-50 sekunder og gjenta bevegelsen med det andre beinet.
  • Sidevending – Denne øvelsen jobber med flere muskelgrupper samtidig og er ideell for å redusere cellulitter på baken og lårene. Sitt på rullen og støtt armene bak kroppen din. Bøy bena litt og senk sakte knærne til høyre, rull hoftene til venstre. Gjenta øvelsen minst 10 ganger på hver side.

Lårøvelse Selvvekt Hjemmetrening Fascia Treningsfordeler

  • Tren kalvene dine – Selv om kalvene ikke påvirkes av cellulitter, spiller de en viktig rolle i vår fysiske helse og forbedrer hudens generelle utseende. Sitt på gulvet og legg skumrullen under midten av leggen. Støtt deg bakover med hendene og løft bunnen slik at du bare berører gulvet med hendene. Kryss beina og rull deretter sakte frem og tilbake. Gjør 10-15 repetisjoner, bytt side.
  • Stram tilførerne med skumrulling – Hvis du vil ha slanke og faste ben uten cellulitter, bør du også trene adduktorene. Ligg med forsiden ned og bøy det ene kneet til siden i 90 graders vinkel. Legg rullen under innsiden av kneet og rull benet fremover mot bunnen og deretter tilbake. Gjenta bevegelsen 10-15 ganger og bytt side.

Fordeler med Fascia Roll Training mot ryggsmerter

Previous Post
Instruksjoner for øyesminke: Tips for sminke for en festlook
Next Post
Hold bena dine i form med Pilates -øvelser – trening av stjernene