15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Enkle nakkeøvelser mot spenning og nakkesmerter

nakkeøvelser mot nakkesmerter anspent nakke løsne nakkemuskler cervikalgi skjerm datamaskin stirre

Hvis du sitter ved datamaskinen hele dagen eller hvis kroppsposisjonen din ikke er optimal på jobben, kan disse enkle nakkeøvelsene være spesielt nyttige. Uansett om du sov i en merkelig kroppsposisjon i natt eller stirret tett på skjermen i flere timer, vil du etter hvert oppleve en anspent nakke eller smerte. En krampe er ikke bare irriterende og ekstremt ubehagelig, den kan også føre til hodepine og ryggproblemer. I tillegg kan konstant spenning i nakken bli til et kronisk problem og til slutt føre til cervicalgi.

For å hjelpe deg med å redusere nakkesmerter, har vi satt sammen noen ukompliserte og effektive nakkeøvelser for deg. Etter å ha tatt en lang, varm dusj for å slappe av musklene, kan du prøve å gjøre disse nakkeøvelsene for litt umiddelbar lindring. Dette vil få deg til å føle deg bra og kanskje til og med forbedre din generelle kroppstilstand.

Enkle nakkeøvelser å prøve

nakkeøvelser mot nakkesmerter anspent nakke løsne nakkemuskler cervicalgi arbeidsplassen snakker

Vi manipulerer leddene våre mye gjennom årene, og på et tidspunkt begynner de å vise tegn på slitasje. For eksempel påvirker leddgikt livmorhalsvirvlene når vi blir eldre. Etter år med å støtte hodet vårt, er disse ikke lenger like sterke. Selvfølgelig, hvis du regelmessig har smerter i nakken, må du først oppsøke en spesialist, ortoped, revmatolog eller osteopat. De kan også gi deg råd om terapier, for eksempel ved å anbefale fysioterapi, yoga eller Pilates.

Imidlertid kan du også prøve grunnleggende nakkeøvelser for stivhet selv hjemme. Strekk- og styrkeøvelser vil bidra til å holde nakken smidig og lindre smerter. Husk å bevege nakken forsiktig mens du gjør øvelsene. Unngå plutselige bevegelser eller rykninger. I tillegg kan du stoppe en øvelse hvis den øker nakkesmerter.

Nakkeøvelser i sittende stilling

nakkeøvelser mot nakkesmerter anspent nakke løsne nakkemuskler livmorhalssmerter sittende frigjøring

Denne milde streken er hovedsakelig rettet mot sidene av nakken din. Sitt først flatt på gulvet med beina i kors eller i en stol. Forleng høyre arm ved siden av høyre kne eller langs høyre side av stolen. Legg venstre hånd på hodet og vipp den sakte til venstre. Påfør lett trykk med hånden for å gjøre tøyningen mer intens. For å føle en dypere strekk, kan du holde høyre kne eller sete på stolen. Dette stabiliserer torsoen og lar deg konsentrere nakkeøvelsene på sidene. Hold den ene siden i 30 sekunder, og løft deretter sakte hodet. Gjenta denne strekkøvelsen for den andre siden av nakken.

Omfavne mens du sitter

nakkeøvelser mot nakkesmerter stram nakke løsne nakkemuskler livmorhalssmerter

Bruk hendene til å strekke en dyp nakke og lår bak. Sitt komfortabelt i en stol eller på gulvet. Lukk hendene på baksiden av hodet og sitt med rett rygg. Hvil hoftene godt i setet. Herfra begynner du sakte å trykke hendene på lårene og stikke haken i brystet. Når du trykker ned, bruker du hælene på hendene til å trekke hodet vekk fra skuldrene. Dette vil forsterke nakkeøvelsene. Hold denne stillingen i minst 30 sekunder, løft deretter hodet sakte mens du slipper hendene.

Rygg og nakke øvelser

nakkeøvelser mot nakkesmerter anspente nakkemuskler i halsen løsner cervicalgia bakfra

Du kan gjøre denne tøyningen mens du står nesten hvor som helst. Den gir en dyp strekk på sidene av nakken. Stå med føttene i hoftebredde fra hverandre, armene ved sidene. Ta tak i baken med begge hender og hold venstre håndledd med høyre hånd. Bruk høyre hånd for å rette ut venstre arm forsiktig, og trekk den forsiktig bort fra kroppen din. For å øke intensiteten på øvelsen i nakken, senk sakte høyre øre mot skulderen. Hold deg slik i 30 sekunder og bytt deretter side.

Fast vipping

nakkeøvelser mot nakkesmerter stram nakke løsne nakkemuskler cervikalgi fast vippe

Her er en avslappende strekk for nakke og skuldre som også kan forhindre hodepine og døsighet. Stå med skinnebenene og pannen på gulvet i barnets yogaposisjon. Hold denne posisjonen noen pust og arbeid med å forlenge ryggraden mens du slapper av brystet mot lårene. Når du er klar, hold hendene bak deg i en dobbel knyttneve. Prøv å presse håndflatene sammen for å øke ekspansjonen i skuldrene. Etter det, løft hendene så høyt som mulig. Skyv vekten fremover ved å puste inn og løfte hoftene av hælene. Hvil på hodet, og strekk hendene så nær gulvet som mulig. Hold deg slik i 10 sekunder og senk hoftene ned til hælene. Hold stille i 10 sekunder til og løft hoftene opp igjen. Fortsett denne syklusen fem eller flere ganger og avslutt disse nakkeøvelsene med armene på hver side av bena igjen i barnets posisjon.

Sittende hjerteåpner

nakkeøvelser mot nakkesmerter anspent nakke løsne nakkemuskler cervicalgi sittende hjerteåpner

I denne effektive posisjonen strekker du deg foran nakken, brystet og skuldrene. Start med å sitte på hælene som om du kommer i en utsatt stilling. Len deg tilbake og legg håndflatene på gulvet omtrent 8 til 10 tommer bak deg slik at fingertuppene vender fremover. Trykk hendene godt ned i gulvet for å løfte brystet opp, bue ryggen og skyve hoftene mot hælene. For å gjøre disse nakkeøvelsene mer effektive, senk hodet bak deg og strekk enda mer gjennom nakken og forsiden av brystet. Hold deg slik i 30 sekunder og løft deretter hodet og overkroppen.

Bro -nakkeøvelser

nakkeøvelser mot nakkesmerter anspente nakkehalsmuskler løsner cervicalgia bridge

Til slutt introduserer vi deg for en klassisk yogastilling som lar deg kontrollere hvor mye du retter nakken din ved å løfte hoftene opp. Begynn å ligge flatt på ryggen og legg armene ned langs sidene av kroppen din. Bøy knærne og legg føttene på gulvet. Kom så nær baken din som mulig, og hold dem på hoftebredden fra hverandre. Sørg for at begge føttene er parallelle med hverandre. Med håndflatene og føttene trykket godt ned i gulvet, løft hoftene av gulvet. Oppretthold denne posisjonen eller lukk hendene under bekkenet og strekk deg gjennom armene. Flytt vekten din fra side til side for å bringe skulderbladene nærmere hverandre. La ytterligere 30 sekunder passere og løft hoftene. For å fullføre disse nakkeøvelsene, senk baken gradvis til gulvet. Rett deretter nedre rygg ved å løfte knærne inn i brystet.

Previous Post
Kjøp vinterfrakk for menn – velg riktig frakk for menn
Next Post
Stretching – eller hvordan du kan oppnå drømmekroppen din ved å strekke deg