15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig

løpe eller jogge på ferie holde seg i form med sportsklær

Uansett om du reiser på forretningsreise eller fornøyelse, er det ikke uvanlig at mange sportsinteresserte er i gang med treningen. Imidlertid kan hvordan du takler det når du er ute og reiser, hjelpe deg med å forbedre kondisjonen din på bestemte dager. En utenlandsferie kan ha noen utfordringer med løping eller cross-training. Imidlertid kan disse hindringene lett overvinnes med noen få praktiske tilnærminger. Du trenger ikke ofre treningen mens du er på ferie mens du hviler og slapper av.

Planlegg treningen din på ferie på forhånd

Idrettslagstrening på stranden trening med sprint

Å reise på ferie eller på forretningsreise kan kaste mange ting ut av rutinen i livet ditt – inkludert kosthold og styrketreningsprogram. Ofte har stedet du reiser til ikke utstyret du vanligvis bruker til treningen. Du er heldig hvis det er noen manualer på treningsstudioet på et hotell. For eksempel, hvis du leier et hus, kan det være mangel på utstyr for trening mens du er på ferie.

mannen balanserer på tauet mellom to palmer på det eksotiske reisemålet

Du kan muligens finne et treningsstudio i nærheten av deg og betale for et dagskort, men det er et lite sannsynlig alternativ hvis du er midt i naturen. Å ta en pause fra din vanlige daglige rutine er hele poenget, og du har steder å besøke og ting å se. Å delta på en times treningsøkt er kanskje ikke på agendaen din.

strand trening kvinne løfter vekter i sjøen

Så er det også feriedietten. Når du er hjemme, er det enkelt å holde deg til dagens meny. Du kan planlegge måltider og fylle kjøleskapet med mye sunn mat. Men når du er på ferie har du kanskje ikke tilgang til et kjøkken, så du vil spise mye ute, spesielt på steder som ikke er kjent for sine “lette” menyer. Det er på tide å skjemme bort deg selv og gi slipp litt. Så i møte med disse utfordringene, hvordan kan du holde balansen mens du trener mens du er på ferie mens du nyter fritiden??

Løper på ferie

løping på stranden som trening på ferie og trening på reise

For eksempel tilbyr løping eller jogging en unik måte å utforske området du besøker. Bare sørg for at du får en følelse av terrenget, slik at du vet hvilket utstyr du skal gå og hvilken rute du skal ta. Slik trening mens du er på ferie mens du er borte fra hjemmet kan også ha den uventede fordelen av å forberede deg på din neste sportsbegivenhet, for eksempel et maraton, på en ukonvensjonell måte. Prøv å løpe annenhver dag. Tenk på ferieuken som en vedlikeholds- og gjenopprettingsuke. Når det er sagt, er du utdatert og fokusert på å gjøre akkurat nok til å fylle tomrommet innen neste uke.

løper på ferie på stranden som et alternativ til jogging i byen

Du kan planlegge 3-4 kvalitetsløp i uken. Bytt på å løpe annenhver dag, begynn tidlig hvis det er mulig, slik at ingenting står i veien og du ikke blir stresset hele dagen. Hold treningen så kort og rask som mulig mens du er på ferie – hvis du vanligvis løper 45-60 minutter i løpet av uken, kan du prøve å gjøre kortere og mer anstrengende treningsøkter to ganger i løpet av uken i stedet. For eksempel, gjør to 30-minutters intervaller, en 40-minutters uanstrengt løpetur og den lange, progressive løpeturen. Hvis du løper tre ganger, fjerner du 40 minutters lettløp. Når du får kortere og hardere treningsøkter, får du mest mulig ut av innsatsen og sparer tid for familien.

Kombiner sport med glede

Leker med familien og barna som hopper i sjøen fra plattformen

Så planlegg treningen din på forhånd når du er på ferie. Ved hjelp av noen nettsteder kan du til og med se løperutene dine tidlig når du reiser. Eller sjekk med hotellet ditt for ruter og treningsutstyr tilgjengelig. Å vite hva som er mulig kan hjelpe deg med å roe sinnet og spare tid ved å planlegge treningsøkter mens du er på ferie. Å leke med familien på ferie har også mange fordeler. Dette lar deg komme deg etter kravene til intens trening og bevege deg sammen med dine favorittfolk gjennom andre aktiviteter som svømming, snorkling, boarding, vannsklier, sykling og mer. Barna og kroppen din vil være takknemlig for deg.

to kvinner trener på stranden med skumruller og vekter

Balansere måltidene dine og hold deg hydrert. En del av treningen på ferie er hvordan du føler deg når du avviker fra det vanlige kostholdet. Energinivået kan falle, spesielt hvis du ikke drikker nok væske. Prøv å holde deg til 80/20 -regelen og spis et balansert og sunt kosthold 80% av tiden, mens 20% av tiden du spiser underholdende og ganske usunn mat. Ta med deg en flaske vann for å minne deg selv på å ta en slurk hele dagen. Så lenge du har oppnådd et minimums treningsnivå i løpet av uken, kan du enkelt følge med på retur. Hvem vet, du kan finne en ny måte å forbedre ytelsen din mens du trener.

Utforsk området

kvinne og mann jogger mellom snø og fjell om vinteren

Når vi reiser på ferie, har vi en tendens til å flytte til nye omgivelser, det være seg en landsferie, en badeby eller en storbyferie. På grunn av dette, prøv å takle den nye ferien din i stedet for den typen økter du vanligvis gjør hjemme. Så hvis du vanligvis går rundt i byen, kan du prøve å gå på stranden. Hvis du gjør de fleste treningene dine på en tredemølle, kan du prøve å løpe på strekninger. Vær oppmerksom på at du sannsynligvis ikke bør belaste kroppen din så mye som i de vanlige øktene. Du kan skade deg selv. Hvis du vil se noen av severdighetene, kan du planlegge en løpende rute for å besøke noen av de lokale attraksjonene.

Matchende sportsklær for ferien

Gruppe av unge mennesker som strekker seg i snøen på vinterferie

Når du pakker, tenk på hvilken type terreng du skal løpe på. Blir det kupert, vått, flatt? Skal du løpe på stranden eller på gaten? Hvis du er i tvil, bruk et online kartverktøy for å planlegge ruten. Hvis du vet hvilket terreng du er på ferie, kan du pakke de riktige joggeskoene tilsvarende. I tillegg til å pakke de riktige klærne for klimaet, ta med fukttransporterende løpeutstyr, solbriller og en lue for varmen, samt et anstendig par hansker for kulde hvis det er en vinterferie.

kvinne i treningsstudio i sportsklær som gjør armhevinger

For eksempel er treningsband flotte for øyeblikk når du trenger trening på ferie, men ikke kommer deg til et treningsstudio. En skumrulle kan være klumpete, men en ferie er den perfekte tiden for å gi kroppen din den oppmerksomheten den trenger for å hvile etter at du har trent hardt. Det kan også være nyttig å ta med klær av god kvalitet slik at du alltid er godt synlig på ukjente treningsruter.

Tren fleksibelt og realistisk

Eldre mann gjør yoga i naturen foran en innsjø

Når du følger en treningsplan må du være realistisk om hva du kan oppnå. Av denne grunn er det bedre å være fleksibel. For eksempel, hvis treningsplanen din har en sprintøkt planlagt, men du holder deg halvveis oppe på et fjell, vil du sannsynligvis ikke være i stand til å fullføre den. Tenk på hvilke alternative økter du kan gjøre før du reiser på ferie, og få inspirasjon på internett hvis du får problemer. Husk at du kanskje ikke har WiFi mens du er på ferie. Så hvis du tenker på alternative økter, er det mer sannsynlig at du kan fullføre dem.

Kjenn ruten

mann i hvite klær som gjør yoga på stranden

Det kan være flott å trene på et sted du aldri har vært i en helt ny kultur før. Men hvis du ikke forbereder deg ordentlig, kan ting også bli litt katastrofalt. Først av alt, sørg for at du planlegger og skriver ut ruten din ordentlig når du går på ferieløp eller trening. Hvis du ikke gjør det, kan du lett gå deg vill. Du bør også be lokalbefolkningen om ruten du vil ta. Skal du ut under en festival? Er det noen ville hunder i området? Hvis du har blitt skadet, hvor er nærmeste sykehus eller legekontor? Det høres kanskje litt dramatisk ut, men dette er spørsmålene du må vurdere. Hvis du finner ut svarene, er du trygg.

Vær eventyrlystne

roing med kano som trening på ferie for kondisjon og bedre form

Tross alt er du på ferie. Så det er den perfekte tiden for å prøve nye ting. Gjør derfor øvelser som du aldri har gjort før, enten du er på kanopadling, klatring eller sykling. Ferietrening som dette kan være flott fordi du ikke føler at du går glipp av feriemoro. I tillegg vil kroppen din bli utfordret av den nye aktiviteten som skal bidra til å øke kondisjonen. Forhåpentligvis vil du fortsette å trene når du er hjemme. Selvfølgelig, før du prøver noe nytt, bør du alltid ta forholdsregler for å være trygg og søke profesjonell hjelp om nødvendig.

Previous Post
Lag vårkranser – 10 enkle DIY -ideer for vårdekorasjoner med instruksjoner
Next Post
Loftleilighet med en dynamisk og livlig atmosfære