15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kaloriforbruk yoga: Hvor mange kalorier du forbrenner med de forskjellige typene yoga!

Uansett hva vårt treningsmål er, er det alltid godt å vite omtrent hvor mange kalorier vi forbrenner mens vi trener. Vi vet alle nå at kaloriforbruket på treningsstudioet på tredemølle eller crosstrainer er ganske høyt. Men hva med yoga? Som de sier – mat nærer kroppen og yogatrening nærer sjelen og ånden. Det er derfor ikke rart at yoga har blitt en av de mest populære idrettene i Tyskland i flere år. En god yogatrening styrker og strekker kroppen og får oss til å føle oss mer avslappet og balansert. Det er en vanlig myte at yoga ikke brenner kalorier slik andre treningsøkter gjør. Men det er langt fra sannheten – avhengig av type og stil blir ulike muskelgrupper fremmet og trent. Så … hvor mange kalorier brenner yoga? Vi forklarer alt du bør vite om kaloriinntak yoga!

Kaloriforbruk yoga 30 minutter som sport for å gå ned i vekt

Yoga er basert på en hundre år gammel tradisjon og utvikles stadig – det er nå mer enn 130 forskjellige typer yoga. Å trene regelmessig kan redusere stress og angst, samt forbedre humøret, konsentrasjonen og kognitive funksjonene betydelig. I tillegg til disse fordelene, kan en god yogatrening fremme vekttap. Faktisk beskriver yoga en vei på åtte lemmer til opplysning, som ble definert av Patanjalis “Yoga Sutra”. Asanas eller positurene er den fysiske øvelsen vi kaller yoga og er bare ett ledd på denne veien. Erfarne “yogier” hevder at du forbrenner nesten like mange kalorier med en krevende og mer intensiv yogatrening enn i løpet av 1 time på tredemølle.

Hvor mye kalorier brenner yoga og kan du gå ned i vekt med det?

Treningsplan for hjemmetrening Kaloriforbruk Yoga Enkelt

Å starte noe nytt kan være ganske skremmende, men enda mer når vi ikke er sikre på hva vi går inn på. Og med det store utvalget av yogastiler kan nybegynnere raskt miste oversikten over dem. Uansett om du er ute etter intense og raske treningsøkter eller tregere og mer avslappende treningsøkter, er det garantert en yogatime som passer dine behov og interesser. Ikke all yoga er skapt like – de forskjellige stilene er basert på forskjellige positurer og aktivitetsnivåer, noe som betyr at noen brenner flere kalorier enn andre. Vi må også nevne at kaloriforbruket til yoga også avhenger av andre faktorer, inkludert øktens intensitet, kjønn, alder og treningsnivå.

Kaloriforbruk Yoga Hatha hjemmetrening hjemme

I tillegg er kaloriforbruket for nybegynnere av yoga litt høyere de første 4 til 5 ukene. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at du ennå ikke er kjent med bevegelsene og må anstrenge kroppen din for å bevege seg fra en asana til den neste. Dessverre er det ikke et enkelt svar på spørsmålet om du kan gå ned i vekt med yoga. Når det gjelder å gå ned i vekt, er det viktigste å brenne flere kalorier enn du tar inn. Så ja – så lenge du holder deg til denne regelen, kan du gå ned i vekt med yogatrening. Vitenskapelige studier har vist at mennesker som praktiserer yoga regelmessig opprettholder et sunt kosthold og ofte praktiserer intuitiv spising.

Kaloriforbrenning Vinyasa Yoga

Beregn kalori forbruk Yoga Yoga øvelser for vekttap Yoga Brenne kalorier

Vinyasa Yoga er også kjent som Flow Yoga og er en ganske intens og anstrengende yogastil. Alle asanas er forbundet i en flytende, kraftig prosess. I denne yogastilen blir bevegelsene synkronisert med pusten, slik at det utvikles en utmattende “flyt”. I Vinyasa Yoga er sekvensen til asanas ikke løst, slik at alle kan finne sin egen flyt. Den tilbyr den perfekte balansen mellom ro, vitalitet, avslapning og dynamikk og er perfekt for alle som ønsker å brenne noen ekstra kalorier. Kaloriforbruket til Vinyasa Yoga påvirkes hovedsakelig av strømmen. Noen av asanas som spesielt fremmer fettforbrenning er solhilsen, stol, chaturanga dandasana og planken. For eksempel, hvis du veier 60 kilo og er 1,60 meter høy, vil kaloriforbruket ditt for Yoga Flow være mellom 550 og 580 kalorier.

Og hvordan er kaloriinntaket til yoga hatha?

Kaloriforbruk Yoga Trening Hele kroppen trening hjemme

Hatha Yoga er den mest kjente yogatypen i verden og regnes som grunnlaget for alle andre yogaformer. Ordet “Hatha” stammer fra ordene “Ha” (sol) og “Tha” (måne) og står som et symbol for sammensmeltning av motsetninger. Den inkluderer asanas samt bevegelsessekvenser (vinyasa), mental avslapningsteknikk, meditasjon og pusteøvelser. Siden vanskelighetsgraden og intensiteten til øvelsene bare øker over tid, er denne yogastilen perfekt for nybegynnere. Sammenlignet med Vinyasa er kaloriforbruket til Yoga Hatha ikke så høyt og er rundt 180 kalorier per økt. Dette er fordi fokus er på å holde asanas i lengre perioder for å forbedre balanse og strekk.

Det er hvor høyt kaloriforbruket til Yin Yoga er

Hvor mye kaloriforbruk under yoga Gruppetrening Pilates fordeler for vekttap

Denne yogastilen er oppkalt etter “Yin” til “Yin / Yang”, og er ganske ny, og fokuset er først og fremst på dyp avslapning og dyp pusting. Asanas utføres av svakt stearinlys og veldig sakte og holdes over lengre tid. Nybegynnere starter vanligvis med 2-3 minutter og jobber seg gradvis oppover over tid til du holder posisjonene i 8-10 minutter. Den lengre tøyningen styrker hovedsakelig fasciae og bindevev. Stillingene utføres vanligvis sittende eller liggende, og hvis du vil gå ned i vekt med yoga, er Yin Yoga ganske uegnet. Men hvis du konstant er stresset og leter etter hvile eller bare vil slappe av, så er du i gode hender! Kaloriforbruket til yin yoga er rundt 100 kalorier per økt, og yogastilen vil være et utmerket tillegg til din vanlige treningsplan.

Trener virkelig med Power Yoga: Calorie Consumption Yoga Ashtanga

Kaloriforbruk Yin Yoga Ulike yogatyper

Ashtanga Yoga er også kjent som Power Yoga i treningsstudioene. Det er en superdynamisk og kraftfull retning som er perfekt for alle som ønsker yoga med høy kaloriinnhold 30 minutter! Treningssystemet er basert på 6 faste asana -serier med forskjellige vanskelighetsgrader, som utføres i en fast rekkefølge. Som med Vinyasa er bevegelsesflyten synkronisert med pusten. Øvelsene utføres alltid i rask rekkefølge og uten pause mellom, noe som igjen øker yoga kcal -forbruket betydelig. For å bli kjent med de foreskrevne sekvensene av asanas, anbefales det å delta på en introduksjonstime først. Kaloriforbruket til Yoga Ashtanga er mellom 400 og 500 kalorier i timen. Selv om Ashtanga danner grunnlaget for Power Yoga, er det to forskjellige stiler. Power Yoga er en ganske ny yogastil som ble utviklet av amerikaneren Bryan Kest og asanas rekkefølge er fleksibel.

Den siste fitnesstrenden: forbrenne kalorier med HIIT yoga!

Hvor mye kalorier forbrenner yoga kaloriforbruk hjemme trening

Skyv kroppen til sine grenser på 30 minutter og få virkelig stoffskiftet i gang – dette er bare noen av fordelene med HIIT -trening. Og hvordan høres en HIIT -trening og yoga ut i ett? De to idrettene kunne ikke vært mer forskjellige, ikke sant? HIIT Yoga, også kjent som “athleticflow”, er den siste trenden og kombinerer det beste fra begge typer trening. Konseptet er ganske nytt og ble bare utviklet for noen år siden av paret Nora og Simon Kisten fra Zürich. Mens yoga øvelser balanserer, slapper av og forsiktig strekker seg, sørger HIIT -elementene for maksimal innsats og får deg til å virkelig svette! Treningen varer vanligvis 60 minutter og består av noen oppvarmingsøvelser, etterfulgt av bein-, overkropps- og helkroppsøvelser og avsluttes med en yogasession. Avhengig av intensiteten er kaloriforbruket til HIIT Yoga mellom 600 og 800 kalorier per trening.

Brenne kalorier med yoga – Disse asanas øker kaloriforbruket til yoga

Kaloriforbruk Yoga Flow Trening hvor mange kalorier du forbrenner under trening

Nå som du kan beregne ditt gjennomsnittlige yogakaloriforbruk, la oss fortelle deg hvilke asanas du skal innlemme i rutinen for å brenne noen ekstra kalorier. Komplekse stillinger som stolen, solhilsenen og plankeøvelsen krever mer balanse, styrke og tøyning og stimulerer dermed fettforbrenning. Her er noen yogaforslag for å få mest mulig ut av din yogapraksis!

  • Plank (Chaturanga) – I motsetning til den klassiske plankeøvelsen, lener vi oss på hendene i denne stillingen. Det er en utmerket øvelse for å arbeide flere muskelgrupper samtidig. Når du gjør dette, må du sørge for at kroppen er i en rett linje og at hendene er like under skuldrene.
  • Kaloriforbruk yoga solhilsen – Solhilsenen er en grunnleggende mat i Vinyasa Yoga og består av totalt 12 asanas som stokkposisjonen og planken. De milde bevegelsessekvensene og endringen mellom posisjonene får sirkulasjonen i gang og sørger for at alle muskler brukes.

Trening for hele kroppen for hjemmekaloriforbrukende yoga nybegynnere

  • Det høye utfallet – Du kjenner sikkert allerede klassiske lunges og noen av deres mange variasjoner fra treningsstudioet. Det er den perfekte posisjonen for å trene og styrke rumpa, ben og indre lår.
  • Hjulet (Chakrasana) er en av de mest krevende yogaposisjonene og er derfor bare egnet for avanserte utøvere. Det forbedrer fleksibiliteten og styrker armer, skuldre og ben samtidig.

Kaloriforbruk Yoga Solhilsen Pilates for fordeler med vekttap

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!