15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Utendørstrening om vinteren: slik lykkes du med sport i den kalde årstiden!

Dagene blir kortere og temperaturene synker – det er offisielt vinter. Rett før jul lengter vi alle etter litt hvile og avslapning og hyggen kommer tilbake – også når det gjelder sport. Om morgenen i mørket er vi motvillige til å forlate den koselige sengen, og om kvelden, når vi kommer tilbake fra jobb, vil vi bare legge oss på sofaen og slappe av. Faktisk gjør rundt en tredjedel av tyskerne uten sportsaktiviteter om vinteren. Men for å styrke immunsystemet vårt, er det veldig viktig å holde seg fysisk aktiv, spesielt i den kalde årstiden. Siden alle treningsstudioer for øyeblikket er stengt igjen på grunn av COVID-19-pandemien, velger mange mennesker å gjøre treningsøvelser hjemme. Så lenge vi kjenner noen viktige tips og holder oss til noen få grunnleggende regler, kan utendørs trening om vinteren også være veldig effektivt og hyggelig. Så ikke legg treningsrutinen i dvalemodus, for vi vil fortelle deg hva du skal passe på når du trener om vinteren!

Selvvektstrening for kvinner Utendørstrening i vinterøvelser

Vi må innrømme – det kalde været kan gjøre trening utendørs ganske lite attraktivt. Legg til litt snø og regn, og motivasjonen vår for å trene er null. Å holde seg til en treningsplan kan være en svært utfordrende oppgave i vinterhalvåret. Men å alltid henge lat og sliten foran TV -en er heller ikke et godt alternativ. Og når temperaturene glir inn i minusområdet, lurer mange på om utendørs trening om vinteren i det hele tatt er sunt. Svaret på dette spørsmålet er et rungende ja! Bare når det blir kaldt ute -15 grader anbefales ikke å trene utendørs og heldigvis er det ingen slike temperaturer i dette landet. Faktisk styrker den friske luften og temperaturendringen immunsystemet vårt og sørger for at vi blir sjeldnere sjuke. I tillegg har vitenskapelige studier vist at kulden fremmer fett tap og at folk kan brenne opptil fem ganger flere kalorier når de skalv. Er det motiverende nok?

Utendørstrening om vinteren: Oppvarming er veldig viktig i de kalde månedene!

Strekkøvelser tips Utendørstrening om vinteren hvilke klær

Enten det er strekkøvelser eller mobilitetsøvelser – alle som er kjent med sport og kondisjon vet hvor viktig det er å varme opp før selve treningen. Når du trener utendørs om vinteren, er en god oppvarming enda viktigere enn vanlig.Tenk deg kroppen din som en bil – jo kaldere den er, jo lengre tid tar det å varme opp og venne seg til de lave temperaturene. En kald start kan forårsake høy spenning i ledd, leddbånd, sener og muskler. Dette øker risikoen for skade, og i noen tilfeller resulterer det i muskelherding eller til og med fibertårer. Så før du går, må du la deg varme opp i omtrent 10 minutter.

Finn motivasjonen din til å trene om vinteren

Om vinteren tips om sunn jogging -kondisjonstrening utendørs

Selv om mange mennesker ikke vil sette foten utenfor døren om vinteren, er trening om vinteren en fin måte å få en liten dose sollys på. Ifølge Verdens helseorganisasjon kan bare 30 minutters utendørs trening bidra til å forbedre humøret og forhindre depresjon og redusere stress. Finn noe som stimulerer og motiverer deg til å trene. Psykologisk forskning har vist at mål basert på utseende som “Jeg vil ha en fastere mage” har en tendens til å mislykkes i det lange løp. Prøv heller å finne noe som snakker til deg på et dypere og følelsesmessig nivå. “Jeg vil bli i form nok til å kunne spille fotball med sønnen min.” Eller “Jeg vil gjerne gå en tur med venner og ikke være den alle må vente på” er gode grunner til dette. Eller planlegg utendørs trening på forhånd og sett den i kalenderen din – den blir en del av din daglige plan.

Tenk på riktig sportsklær for vinteren

Utendørs trening i vintersportsklær tips

Å velge riktig sportsklær er veldig viktig, slik at utendørs trening om vinteren er morsom og hyggelig. Vi må holde oss varme og fortsatt kunne bevege oss fritt. Den såkalte løklooken, der flere lag med klær er lagt over hverandre, er perfekt for dette. Hvis det blir for varmt for deg, kan du enkelt ta av noe. Likevel blir temperaturen ofte undervurdert av mange mennesker og de kler seg for varmt. For vintersport er det best å velge klær laget av pustende materialer som absorberer svette fra kroppen og leder det til utsiden. Vi vil heller fraråde bomullsklær. Bomull bærer ikke svetten optimalt til utsiden, og som et resultat holder T-skjorten seg til oss, noe som igjen kan føre til forkjølelse. Du må kanskje eksperimentere litt for å finne den rette kombinasjonen for deg, men i utgangspunktet er det du trenger: termisk undertøy, leggings og en langermet skjorte, og en regnjakke eller vest.

Treningsplan trening utendørs i snøjogging sunt om vinteren

Om vinteren er det ikke bare kaldere, men også mørkere. I november og desember blir det virkelig mørkt i Tyskland klokken 16.30. Så hvis du planlegger å trene tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen, må du sørge for at du forblir synlig for sjåfører og fotgjengere. For å være trygg anbefaler vi at du går for lysere, reflekterende farger. Snø, glatte og regn er noe helt normalt for vintermånedene. Derfor er riktig fottøy av stor betydning for utendørs trening om vinteren. Goretex -sko holder føttene varme og tørre, sikrer et godt grep og anbefales absolutt for den kalde årstiden. Og her er et veldig interessant faktum – kroppen vår mister rundt 60 prosent av varmen gjennom hodet. For å beskytte deg mot hypotermi når du trener utendørs, ikke glem hatten og hanskene. Og her er noe annet du kanskje ikke har tenkt på – solen. Ja, solbrenthet kan også forekomme om vinteren. Selv når det er grumsete, kan UV -strålene nå og skade huden vår. I tillegg reflekterer snøen opptil 80 prosent av solstrålene. Gjør deg selv og huden din en tjeneste ved å bruke solkrem.

Vær oppmerksom på pusten din når du trener utendørs om vinteren

Sportsklær for vintertrening utendørs i snø tips

Før du går ut, må du sjekke værmeldingen først. Vind, fuktighet og temperatur og mengden tid du bruker utendørs er viktige faktorer når du planlegger en vintertrening. Pusten er sannsynligvis det viktigste punktet å se etter når du trener utendørs om vinteren. Jo mer intens du trener, jo høyere blir pulsen din og pusten blir sterkere og raskere. Når vi puster inn og ut gjennom munnen, kan kald luft imidlertid begrense bronkiene. I tillegg lagres det vesentlig mindre fuktighet på grunn av kulden, noe som irriterer slimhinnen. For å forhindre betennelse i luftveiene og forkjølelse, prøv å puste inn gjennom nesen så mye som mulig og pust ut gjennom munnen. Dette gir innåndingsluften mer tid til å varme opp i neseslimhinnen. Et skjerf over nesen og munnen eller en pustemaske kan også bidra til å varme luften. Å gjenkjenne de første tegnene på frostskader er også veldig viktig! Hvis du opplever nummenhet, svak prikking eller brennende følelse, bør du slutte å trene umiddelbart og gå hjem umiddelbart og varme opp!

Hvilke idretter er egnet for trening om vinteren?

Sportsaktiviteter for kaloriforbruk på vinterski

Utvalget av aktiviteter som er perfekte for utendørs trening om vinteren er mye større enn du kanskje tror. Og her er noen forslag:

  • Isskating er faktisk mulig hele året på spesielle ishaller. Det er en fin måte å trene utholdenheten din på, samtidig som du styrker ryggen og bygger styrke samtidig. Avhengig av intensiteten kan du brenne mellom 800 og 1200 kalorier på 1 time skøyter. I tillegg er det den perfekte aktiviteten for å tilbringe litt mer tid med familien.
  • Fotturer og Power Walking – En kort tur eller en rask spasertur er en av de beste måtene å nyte naturen og samtidig gjøre en effektiv utendørs trening om vinteren. Faktisk, avhengig av intensiteten, er power walking like effektiv som jogging og kan brenne opptil 500 kalorier i timen.
  • Å gå på ski er den ultimate sportslige aktiviteten for vinteren! Dette trener alle store muskelgrupper samtidig og styrker ryggen. Og det beste? Kaloriforbruket ved ski er rundt 1300 kalorier i timen!

Rask og effektiv: den perfekte treningsplanen for treningen utendørs

Push-up varianter for nybegynnere Utendørs trening i vinterøvelser

Utendørstrening om vinteren skal være så kort og effektiv som mulig. Nedenfor har vi en treningsplan for deg for den perfekte, raske treningen for hele kroppen. 30 minutter, en vannflaske, treningsmatte og timer – det er alt du trenger! Treningen består av 3 supersett – gjør 3 sett av hver kombinasjonsøvelse og hvil i 30 sekunder mellom de enkelte settene.

  • Sprint og pushups – Løp 300 meter så fort du kan, og gjør så mange armhevinger du kan på 50 sekunder.
  • Jump squats og dynamiske pushups – Utendørs trening har en tendens til å fokusere på øvelser med din egen vekt og armhevinger er perfekte for dette. Krok ned dypt først, og hopp så høyt du kan. Gå deretter inn i push-up-stillingen og løft vekselvis beina fra gulvet. Gjør totalt 15 repetisjoner, men ingen pauser mellom øvelsene.
  • Step-ups og sideplank– Utfør alternerende sit-ups på en benk eller kanten av en lekeplassrute i 60 sekunder. Gå deretter inn i den klassiske høyplankeposisjonen og vri først kroppen til høyre, løft overarmen og beinet, hold i 5 sekunder og gjenta på den andre siden. Gjør totalt 20 repetisjoner.

Jogging i snøfrisk sportsklær for vintertips

Previous Post
10 bunndekkende planter som et alternativ til plener
Next Post
Flotte yogaøvelser for deg og babyen din tone hele kroppen