15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Øvelser for kvinner over 50 år: hvordan du holder deg frisk og frisk i alderdommen!

Livet går for fort og jo eldre vi blir, desto viktigere blir det for oss å få mest mulig ut av hver dag. Uansett om vi er i midten av 30 -årene eller 50 -årene, ønsker vi alle å være i form og se bra ut. Og senest med begynnelsen av overgangsalderen treffer temaet å miste vekt på scenen for kvinner, fordi spesielt kvinner over 50 år må slite oftere med vektøkning på grunn av hormonelle endringer. Dette trenger ikke være. Alder er tross alt bare et tall, og det å være i form avhenger ikke av hvor gamle vi er, men heller av hvor godt vi tar vare på kroppen vår. Og hvis Jennifer Lopez klarer å ligne en treningsmodell, kan du også det! Selvaccept og et positivt kroppsbilde er av stor betydning, men å spise sunt kosthold og få nok mosjon er like viktig. Vil du være sterk, sunn, glad og føle deg 10 år yngre også? Da har du rett hos oss! Vi har samlet mange nyttige tips og de beste øvelsene for kvinner over 50 år for deg!

Idrett i alderdomstips trener kvinner over 50 år

Ifølge en undersøkelse fra Verdens helseorganisasjon utvikler rundt 55 prosent av tyske kvinner og mer enn 70 prosent av menn over 50 år overvektig i alderdommen. Som et resultat av nedgangen i østrogennivåer, kan kiloene akkumuleres mye raskere enn vanlig hos kvinner i en viss alder. I tillegg produserer kroppen mindre somatotropin i overgangsalderen – et hormon som er av stor betydning for å bygge muskler. Ja, å gå ned i vekt med alderen blir vanskeligere, men ikke umulig! Imidlertid kan vanlig trening og de riktige øvelsene for kvinner 50 år og eldre hjelpe deg med å motvirke dette problemet og holde deg i form og frisk. I tillegg kan fysisk aktivitet redusere noen av symptomene på overgangsalderen, for eksempel søvnvansker, hetetokter og leddsmerter. Hvis du har drevet med sport før, er det flott. Men selv om du ikke gjør det, er det ikke for sent å begynne.

Øvelser for kvinner over 50 år: hva er fordelene med trening i alderdommen?

Lunges trening nybegynnerøvelser kvinner over 50 år

Å trene regelmessig er viktig i alle aldre, men det blir enda viktigere etter 50. Det handler ikke lenger om å ha store biceps eller flat abs, men om å opprettholde en sterk og sunn kropp som er mindre utsatt for skader og sykdom. Ifølge en studie fra Harvard University er 40 minutter med styrketrening to ganger i uken tilstrekkelig for at voksne kan bygge muskelmasse. Ikke overbevist ennå? Da vil du lære litt mer om helsemessige fordeler øvelsene gir for kvinner i alderen 50 og over.

 • Økt bentetthet – Uventede fall bringer flere mennesker til sykehuset hvert år. Beintap begynner allerede i 35 -årsalderen og nedgangen i bentetthet øker til opptil 5 prosent årlig etter overgangsalderen. Regelmessig mosjon styrker beinene og reduserer risikoen for brudd og osteoporose.
 • Mer muskelmasse – Nei, det betyr ikke at du vil bygge enorme muskler, men at du blir sterk nok til å kunne utføre hverdagslige oppgaver som å bære handlekurver med tillit.
 • Reduserer kroppsfett – Uansett alder er det viktig å opprettholde en sunn vekt for å forhindre mange sykdommer.
 • Psykisk velvære – Med aldring er det en høyere depresjonsrate og dermed tap av selvtillit. Øvelser for kvinner 50 og over er en enkel og morsom måte å styrke kroppen og hjernen på samme tid.

Treningstips for sport i alderdommen

Med 50 vekttapstips Øvelser kvinner over 50 år

Sannheten er at jo eldre vi blir, jo mer presserende trenger kroppen vår trening – for et sunnere hjerte, et sterkere immunsystem og bedre funksjon av organer. For at du skal føle deg bedre og holde deg frisk og frisk i alderdommen, bør du følge våre treningstips for trening i alderdommen.

 • Gå oftere – Hvis du ikke orker å gjøre vanlige øvelser for kvinner over 50 år, eller bare ikke har tid, har vi løsningen for deg! Lang og lang gange er den perfekte måten å innlemme nok trening i hverdagen uten å legge for mye krefter på det. Så la bilen stå og gå til supermarkedet eller ta hunden med en lang tur i parken.
 • Gjør øvelser for kjernemuskulaturen – Friske kjernemuskler er viktige for å forbedre holdningen vår og kan også lindre alvorlige ryggsmerter eller plater. Den sterke kjernen gjør leddene våre mer fleksible, noe som reduserer risikoen for skader i alderdommen betydelig.
 • Øk proteininntaket ditt – Et proteinrikt og sunt kosthold er viktig i alle aldre. Imidlertid, med overgangsalderen, kan kroppen ikke lenger bruke proteiner like effektivt som den pleide. Med andre ord er kvaliteten og variasjonen av proteiner du spiser spesielt viktig fra nå av.
 • Finn en aktivitet du liker – Det kan være vanskelig å finne en treningsrutine du kan holde deg til i lange perioder. Så det er veldig viktig å velge noe du liker. Er styrketrening og vektløfting ikke noe for deg? Hva med å svømme, sykle eller pilates? Utvalget av sportsaktiviteter er nå så stort at det absolutt er noe for enhver smak.

Øvelser for kvinner over 50 år: Det ultimate treningsprogrammet for å holde seg i form i alderdommen

Styrketrening i alder Fordeler med øvelser Kvinner over 50 år

Trening regelmessig får deg ikke bare til å føle og se yngre ut, men det kan også senke aldringsprosessen. Og mens trening i alle tenkelige former er sunt, er styrketrening det som skaper den sanne antiaging -magien. Mange tror at vektløfting bare er egnet for yngre mennesker eller ikke er trygt for voksne. Sannheten er imidlertid at vi kan opprettholde eller til og med forbedre vår styrke i alle aldre. Så hvis du vil holde deg i form, er det endelig på tide å ta noen manualer og gjøre følgende øvelser for kvinner 50 og over. Følgende treningsplan kan fullføres på to forskjellige måter.

 • Som en 10 minutters AMRAP -trening (så mange runder som mulig) – Sett en tidtaker i 10 minutter. Gjør totalt 10 repetisjoner av hver av de følgende øvelsene, og gjenta så ofte som mulig i løpet av de 10 minuttene. Ta om nødvendig korte pauser og pass på at du ikke overanstrenger deg selv. Hvis du føler smerte, bør du slutte å trene umiddelbart.
 • Som kretstrening – Gjør 10 repetisjoner av hver øvelse og gjenta prosessen igjen i ytterligere 2 runder.

Plankøvelse for nybegynnere øvelser kvinner over 50 år

 • Lav planke er perfekt for alle nybegynnere. Planken er en klassisk isometrisk øvelse som du bruker til å trene alle store muskelgrupper samtidig. Det reduserer også ryggsmerter og forbedrer utholdenheten. Ligg på en treningsmatte og legg albuene under skuldrene, skulderbredde fra hverandre. Spenn magen og bruk underarmene og tå tå for å løfte hele kroppen til den danner en rett linje. Sørg for at hoftene ikke henges ned og hold posisjonen i minst 30 sekunder.
 • Endret push -up – Push-ups er en klassiker innen egenvektstrening og er blant de mest populære og effektive øvelsene for kvinner over 50. Ligg på gulvet og forsør deg med armene nesten rette. Plasser hendene under skuldrene og bøy bena med knærne godt fast på gulvet. Spenn magen og ryggen og senk sakte ned kroppen. Hold nede i 2-3 sekunder og skyv sakte opp igjen. Når du gjør dette, må du sørge for at ryggen forblir rett og ikke danner en hul rygg.

Lunges trening nybegynnerøvelser kvinner over 50 år

 • Klassisk knebøy – Ingen treningsplan ville være komplett uten den gode gamle knebøyen. Den klassiske varianten er ideell for alle nybegynnere og kan utføres med eller uten vekter. Stå oppreist med føttene i hoftebredde fra hverandre, med hofter og tær pekende fremover. Spenn baken og strekk baken, som om du satt på en stol. Hold knærne bak tærne og ryggen rett.
 • Lunge -trinn med bicep -krøller – Lunge -trinn er en annen flott øvelse for kvinner over 50 år, og når de kombineres med bicep -krøller, jobber de hele kroppen på en gang. Ta en manual i hver hånd og stå hoftebredde fra hverandre. Spenn magen og ryggen og ta et stort skritt fremover med venstre ben. Senk hoftene til venstre ben danner en 90-graders vinkel mellom lår og underben mens du bøyer armene opp til skuldrene. Senk armene igjen og gå tilbake til startposisjonen. Gjenta med det andre beinet.

Styrketrening Hjem Treningsøvelser Kvinner over 50 år

 • Enbeint bro – Ligg på ryggen med knærne bøyd med føttene flatt på gulvet. Løft baken opp til kroppen danner en rett linje. Forleng venstre ben rett mot taket, senk kroppen og løft det opp igjen. Gjenta totalt 10 ganger og gjenta med det andre beinet.
 • Markløft for en sterk rygg. Stå oppreist med føttene skulderbredde fra hverandre, med manualene til høyre og venstre for føttene. Sett deg på huk og ta manualene. Rett ut kroppen din og ta dumbbells så nært som mulig til sidene av bena. Sørg for at du gjør det sakte og jevnt, og hold ryggen rett.
 • Benkpress er en av de beste øvelsene for kvinner over 50 for alle som ønsker å trene og styrke brystet. Enten ligg på gulvet eller på en flat benk med en manual i hver hånd. Skyv vektene sakte og kontrollert opp uten å strekke armene helt ut. Hold nede i noen sekunder og senk igjen.

Øvelser Kvinner over 50 år gå ned i vekt

 • Enarmet roing styrker biceps og lateral og øvre del av ryggen. Legg venstre kne og lår på bunnen av en stol og bøy kroppen fremover. Støtt venstre arm på stolen og ta en hantel i høyre hånd. Pust dypt inn og ta ned Kurzhaltel på utsiden av stolen, pust ut og trekk opp igjen. Sørg for at ryggen holder seg rett og at manualen holdes så nær kroppen din som mulig.
 • Knuser med utstrakte armer – Ligg på gulvet med knærne bøyd og strekk armene tilbake over hodet. Pust ut og løft brystet av gulvet og før det mot knærne. Pust deretter inn og senk kroppen bakover, men ikke legg den helt på gulvet. For å øke vanskeligheten, prøv å gjøre øvelsen med en manual.

Med 50 vekttapstips vekttrening for kvinner over 50 år

Previous Post
Ugress i plenen – hvordan kontrollere de 10 vanligste artene
Next Post
Hvordan og med hva du kan dekorere pepperkakehuset – kreative ideer til vakre pepperkakehus