15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fremskynd muskelregenerering: nyttige tips for mer restitusjon etter trening!

Uansett om det er utholdenhet eller styrketrening – det er mange måter å holde seg i form og regelmessig mosjon gjør oss ikke i form, det forbedrer også helsen vår. Hvis vi trener for hardt, kan det noen ganger skje at vi føler oss maktesløse i flere dager etterpå og blir plaget av ømme muskler. Det spiller ingen rolle om du driver med en idrett bare som en hobby eller som en konkurrerende idrettsutøver – å trene hver dag er faktisk kontraproduktivt for musklene og kan til og med føre til tap av muskler. Det vi gjør etter en treningsøkt er faktisk nesten like viktig som selve øvelsen, og vi må gi kroppen vår nok tid til å komme seg. Den gode nyheten er at det er noen tips som kan hjelpe deg med å øke muskelgjenoppretting og dermed komme til full ytelse raskere. Vi vil fortelle deg hva disse er nedenfor!

Fremskynd muskelregenerering gjennom mye søvn

det som hjelper mot ømme muskler, akselererer muskelregenerering

Har du noen gang hørt ordtaket “Spis, sov, tren, gjenta”? Søvn er et universalmiddel og uten tvil den mest effektive, enkleste og viktigste metoden for å akselerere muskelregenerering. Dette gir psyken vår den nødvendige hvile og kroppen får muligheten til å konsentrere seg kun om avslapning. Mens vi sover, blir skadene fra treningen reparert, og dagen etter føler vi oss straks bedre og sterkere. Faktisk kan søvnmangel føre til vektøkning og forstyrre hormonbalansen. Så sørg for at du sover mellom 7 og 8 timer om natten. I tillegg til søvnlengden, spiller søvnkvaliteten imidlertid også en avgjørende rolle for prestasjonene våre på treningsstudioet. Så hvis du vil fremskynde muskelgjenoppretting og øke energinivået, ville du gjort det sengen for idrettsutøvere fra YAK er akkurat tingen for deg. Celliant -teknologien, som ligger i sengen, senker ikke bare søvnbehovet, men sørger også for at du sovner raskere og har mer styrke for samme søvnlengde.

Se på kostholdet ditt og drikk nok vann

Snacks med høyt proteininnhold Muskelgjenoppretting Fremskynde mat

Den vanligste feilen som nybegynnere gjør er å ikke spise etter trening. Under trening bruker kroppen vår energi fra karbohydrater som drivstoff, og for å akselerere muskelregenerering bør vi fylle opp energilagrene raskt. For eksempel er en proteinshake en god idé umiddelbart etter trening og senest 2 timer etterpå bør du ha et måltid laget av karbohydrater og proteiner. Enten yoghurt med litt frukt og nøtter eller bakt havregryn – mulighetene for raske og sunne snacks er uendelige. Hvis du spiser en plantebasert diett, kan mandler, kikerter, tofu og andre veganske proteinkilder hjelpe muskelregenerering. For at blodet skal sirkulere bedre i kroppen og for at cellene dine skal få næring igjen, må du drikke rikelig med vann! Økt svette under trening fører også til et betydelig tap av væske, som du raskt bør kompensere for.

Fremskynd muskelregenerering ved å strekke før og etter trening

Oppvarming før trening er viktig for å fremskynde muskelgjenoppretting

Å strekke kroppen før og etter en treningsøkt virker helt unødvendig, spesielt for nybegynnere, og mange hopper helt over denne delen. Disse ekstra 15 minuttene kan gjøre underverker og akselerere muskelregenerering. En kort dynamisk oppvarming forbereder muskler og ledd for belastningen, forhindrer skader og er derfor helt avgjørende for økt ytelse i sport. Nedkjølingen skal heller ikke undervurderes – den normaliserer gradvis kroppstemperaturen og hjerte- og respirasjonsfrekvensen. Strekkøvelser fremmer blodsirkulasjonen, forbedrer mobiliteten og stimulerer derved regenereringsprosessen til de trente muskelgruppene.

Unn deg en massasje

Massasje etter trening mot ømme muskler akselererer muskelregenerering

Massasje kan bidra til å forhindre muskelherding og akselerere regenerering. En lett massasje av de mest belastede delene av kroppen har en positiv effekt på blod- og lymfestrømmen, har en antiinflammatorisk effekt og slapper også av sinnet. Du bør imidlertid være forsiktig med massasje, fordi en massasje som er for fast, kan være mer sannsynlig å bli absorbert som en belastning og føre til at regenereringsfasen tar lengre tid enn vanlig. Den gode nyheten er at du ikke trenger å bruke penger på det – en fascia -rulle eller et stort, godt rullet håndkle kan også stimulere blodsirkulasjonen.

Fremskynd muskelregenerering med badstue eller vekslende dusjer

Vekslende dusjer for ømme muskler Fremskynd tips for muskelregenerering

Liker du å gå i badstuen nå og da? Flott! Regelmessige besøk i badstuen etter trening er en utmerket måte å fremskynde muskelregenerering og styrke immunsystemet. For å unngå sirkulasjonsproblemer, bør du gi kroppen en pause på rundt 20 minutter mellom trening og badstue. Husk også å drikke nok vann! Eller hva med en Vekslende dusj? Det er ikke for alle og innebærer mye å overvinne, men det er utrolig bra for musklene! Mens det varme vannet fremmer blodsirkulasjonen og slapper av senene, forhindrer isvannet at musklene blir såre. For å gjøre dette, dusj vekselvis med iskaldt og varmt vann i omtrent 40-50 sekunder og gjenta prosessen 5-6 ganger, og avslutt alltid de vekslende dusjene med kaldt vann. Selv om det ikke er veldig hyggelig i begynnelsen, bør vannet faktisk være så kaldt som mulig.

Forebygging av ømme muskler Tips om hvordan du kan akselerere muskelregenerering

Previous Post
Slik har Jennifer Lawrence -frisyren endret seg de siste 10 årene
Next Post
Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?