15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hva er hoftedipp og kan du bli kvitt dem? Her er alt du bør vite om det!

Vakre, runde hofter og en fast og fast bunn – det er sannsynligvis hver kvinnes drøm. Vi kvinner kritiserer ofte kroppen vår og er altfor strenge med oss ​​selv – enten er ikke magen flat nok, eller så er armene litt vinglete. Uansett hvilken jente du spør: hver av oss har noe å klage på i oss selv. Sosiale medier og alle treningspåvirkere med sin perfekte kropp gjør det ganske vanskelig for oss å akseptere oss selv for den vi er. Så mye som vi ønsker å ha den perfekte “timeglass -silhuetten”, dessverre er dette umulig eller vanskelig å oppnå for noen kvinner. Har du hørt om hoftedips? I så fall har du sannsynligvis googlet hva de er og om de kan bli kvitt. Vi vil fortelle deg svarene på disse spørsmålene, samt noen av de beste øvelsene du kan inkludere i treningsrutinen din, i vår artikkel!

Hva er hoftedips?

hva er hoftedyp de beste beinøvelsene for hjemmet

Hoftedips, fremdeles kjent som “hoftebuk” på tysk, er faktisk ganske normale, og de fleste kvinner har dem. Dette er i hovedsak bulene mellom låret og bekkenbeinet og bulker i hoften. Noen kvinner har flere hoftedyp enn andre og blir ofte sett på som en slags “feil”. Faktum er imidlertid at hoftekurven er helt normal og hovedsakelig avhenger av bekken og hoftebein. Og dessverre kan vi ikke påvirke beinstrukturen vår. Det er dusinvis av fora på internett som spør kvinner hva de skal gjøre med hoftedips, og noen løser til og med det påståtte problemet med kosmetisk kirurgi. Selvfølgelig er det noen øvelser som kan bidra til å gjøre kurven mindre synlig, men ville det ikke vært bedre hvis vi bare omfavner den lille bulken? Dette er akkurat den oppfatningen som har spredd seg på Instagram i noen måneder! Kroppspositivitet beveger seg mer og mer inn i rampelyset, og bare en rask rulle gjennom hashtaggen #hipdips avslører tusenvis av bilder av kvinner som feirer og viser frem hoftedypene med stolthet.

Hva er de vanligste årsakene til hoftedipp og hvordan bli kvitt dem?

hva er hip dips squat variasjoner med fitness band

Som allerede nevnt er hoftebukter veldig naturlige, og hver kvinne har dem. Men hvorfor er disse mer uttalt hos noen enn i andre? Nedenfor er de 3 hovedfaktorene som kan påvirke hoftedips.

 • Benstrukturen – Hoftedyp avhenger først og fremst av vår anatomi, og det kan dessverre ikke påvirkes. For noen er avstanden mellom bekkenet og låret naturlig litt større og for noen mindre. Hvis du gjør det også, vil du ikke helt kunne kvitte deg med gropene i hoftene.
 • Kroppsfettprosent – Har du en tendens til å gå opp i vekt på utsiden av lårene og over bekkenbeinet? Det trenger ikke å være en dårlig ting, for det gjør hoftedippene mindre synlige.
 • Glutealmusklene – Rumpa består av 3 muskler hver, og hvis rumpemusklene ikke er trent nok, øker dette effekten av hoftebukkene.

Fitness band øvelser for baken hva er hoftedips

Nå for de dårlige nyhetene – siden hoftedips stort sett er relatert til beinstrukturen vår, er det veldig vanskelig å bli kvitt dem en gang for alle. Du kan tone kroppen og baken din, men dessverre kan du ikke endre beinstrukturen din. For å gjøre hoftebukkene mindre synlige og for å “fylle ut” noe, må du trene lår, rumpe, hofter og mage regelmessig. Ved å bygge muskler i disse områdene, bør det være mulig å minimere hoftedipp. Hvis du fortsatt mislykkes, kan du prøve å lære å akseptere og elske kroppen din for det den er.

Trening bort hoftedips: Dette er de beste øvelsene

hva er hip dips fitness band squat uitvoering

Vil du bli kvitt hoftedypene? Nedenfor har vi noen av de mest effektive øvelsene for å styrke lår og setemuskler. For best resultat anbefaler vi at du gjør 4 til 6 av følgende øvelser minst 2 ganger i uken. Prøv å gjøre 3-4 sett med 12-15 repetisjoner om gangen.

 • Fitness band knebøy – Når det gjelder effektive seteøvelser, er knebøy DEN klassiske. Å legge til et treningsbånd belaster ytterlårene og hoftene ytterligere, noe som kan resultere i å minimere hoftedypene. For å gjøre dette, legg treningsbåndet rett over knærne og stå oppreist, skulderbredde fra hverandre. Skyv bunnen tilbake, stram magen og huk dypt. For å øke vanskelighetsgraden, kombiner knebøy med sidebeinhevninger. For å gjøre dette, huk ned igjen, rett ut kroppen og løft deretter venstre ben sidelengs. Sett deg på huk igjen og løft det andre beinet – dette teller som en rep.

Bli kvitt hoftedips trenings beinøvelser med kroppsvekt

 • Brannhydrant sparker er en av de beste øvelsene for å styrke lår og hofter. Sett deg inn i den klassiske firbeinte stillingen og plasser treningsbåndet rett under knærne. Sørg for at hendene og knærne er skulderbredde fra hverandre. Spenn kjernemuskulaturen og spred høyre ben til siden til låret er parallelt med gulvet. Utfør bevegelsen sakte og kontrollert, vær forsiktig så du ikke beveger hoftene.

Bulgarsk Split Squat -øvelse Utfører hoftedips for å jobbe unna

 • Bulgarsk split squat får baksiden av beinet til å brenne og er en utmerket måte å trene bein og gluteus muskler på samtidig! Avanserte brukere kan også gjøre øvelsen med manualer. For å gjøre dette, legg en fot på et hevet objekt og ta et stort skritt fremover med det andre beinet. Spenn magen, hold ryggen rett og senk kroppen sakte til det fremre benet er i 90 graders vinkel mot gulvet. Pass på at kneet ikke stikker ut over tuppene. Gå nå sakte tilbake til startposisjonen og gjør totalt 10-12 repetisjoner. Bytt ben og gjenta.
 • Baklengs utfall – Med denne varianten er rumpa og lårmusklene spesielt belastet. Plasser føttene omtrent i hoftebredde fra hverandre og stram rumpa, magen og ryggen. Pust dypt inn og ta et stort skritt tilbake og trekk kneet bakover mot gulvet. Pust ut og gå tilbake til startposisjonen. Gjør nå bevegelsen med det andre beinet – dette teller som en repetisjon. Bruk manualer eller et treningsbånd for å øke vanskeligheten.

Gluteus Bridge -trening med treningsbånd Få bort hoftedips

 • Bekkenbro med treningsbånd – Dette er en klassisk setetrening som blir til en av de beste øvelsene for hoftedipp med bruk av et treningsbånd. Legg treningsbåndet over knærne og ligg på gulvet. Plasser føttene hoftebredde fra hverandre og skyv hoftene opp til overkroppen danner en rett linje. Hold stillingen i ca 5 sekunder og åpne bena litt utover. Senk sakte bekkenet igjen og gjenta.
 • Sideturer med et treningsband er sannsynligvis en av de mest effektive måtene å trene setemuskler på. Stå oppreist skulderbredde fra hverandre og plasser treningsbåndet over knærne. Nå stram magen og huk deg litt. Ta deretter noen små skritt utover og hold treningsbåndet under konstant spenning. Når du gjør dette, må du alltid holde stor avstand og aldri lukke føttene.

Bli kvitt hoftelastøvelsen med manualer som hoftedips

 • Hip Thrust -trening med vekt – Hip Thrust er en annen og mer krevende variant av den klassiske gluteusbroen og et absolutt must for alle som ønsker en fast bunn og vil bli kvitt hoftedypene! Sitt på gulvet og len skulderbladene mot et forhøyet objekt eller en treningsbenk. Det er viktig at den nedre delen av skulderbladene er på kanten av treningsbenken. Legg en hantel på hoftene og legg føttene i hoftebredde fra hverandre, med tuppen av føttene og knærne pekende litt utover. Spenn hele kroppen og strekk hoftene mot taket. Sørg for at glutealmusklen er maksimalt spent i øvre posisjon og at skinnebenet forblir vinkelrett på gulvet. Senk deretter kroppen kontrollert og gjenta.

Sumo markløft med vektstangdipp for å bli kvitt øvelser

 • Sumo markløft med vekt trener de to ryggekstrensorene så vel som front og indre lår. Stå foran en vektstang med beina fra hverandre, føttene litt vendt utover. Spenn magen og gjør en liten hul rygg med korsryggen. Bøy deretter bena og ta tak i vektstangen med begge hender. Pust ut og strekk samtidig bena og overkroppen oppover til beina er nesten helt rette. Senk deretter overkroppen fremover igjen og bøy knærne. Ta vektstangen ned nær bena. Når du gjør dette, må du alltid sørge for at korsryggen forblir i den litt hule ryggposisjonen og at overkroppen forblir rett.

man kan bli kvitt hofte dips bein øvelser med fitness band

Previous Post
Slik har Jennifer Lawrence -frisyren endret seg de siste 10 årene
Next Post
Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?