15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Vi liker spesielt disse Maori -tatoveringene for en kvinne!

Maori tatoveringer tilbake pigger blomster geometrisk Hawaii

Maori – urbefolkningen i New Zealand og øyene Polynesia, er kjent for sine rike tradisjoner. Kunsten å lage unike tatoveringer er en av de mange fasettene ved dette gamle folks kulturarv. Etter Maoris oppfatning kan ingen ta hans moco (tatoveringen) fra en person. Maoritatoveringer er symbolske tegn som kan bli et slags telefonkort for brukeren. De kan symbolisere skilteord eller et motto i livet, gi beskyttelse eller reflektere karakter.

Maoritatoveringer er mer enn bare kroppssmykker

Maorie tatoveringer kvinner tilbake tiki maske ansikt

Typisk for Maori -tatoveringer er buede linjer, spiraler og andre geometriske former som sammen danner et intrikat mønster. Ifølge forskning forteller en tā moko livshistorien til eieren, avslører karakteren og har også en dypere mystisk betydning. Tatoveringen i ansiktet ga informasjon om brukerens sosiale status, hans formue eller hans militære posisjon. Grovt sett brukte Maori en tatovering som identitetskort. Inkonsekvens av tatoveringen med den virkelige statusen kan til og med føre til at eieren dør.

Maori tatoveringer Polynesiske kvinner Frangipani tilbake kragebenet

Bemerkelsesverdige menn, krigere og jegere av de polynesiske folkene hadde tatoveringene ikke bare på ansiktet, men også på lårene, kalvene og på ryggen og baken. I kontrast hadde kvinner bare tatoveringen på haken, på leppene og sjeldnere på pannen, ryggen og lårene.

Mye senere, på midten av 1800 -tallet, ble maoritradisjoner brakt til Europa av sjøfolk – så denne gamle kunsten spredte seg gradvis over hele verden. Maoritatoveringer er populære blant både menn og kvinner i dag og ser veldig attraktive ut. I denne artikkelen har vi satt sammen noen interessante symboler for deg som er spesielt egnet for kvinner.

Maorie tatovering kvinne frangipani blomstermotiver bølger takket bryst skulder

Forskjellen mellom ‘kirituhi’ og ‘moko’

All moko er hellig, og den er strengt forbeholdt Māoris. Moko er omtrent 99% kultur og 1% tatovering. Hvis enten mottakeren eller tatovøren ikke er en maori, er resultatet en tatovering i Maori -stil eller en kirituhi, IKKE Moko. Kirituhi er en tatovering i maori-stil, enten utført av en ikke-maorisk tatovør eller laget for en ikke-maori-bruker.

Kirituhi er en tatoveringsdesign som forteller brukerens unike historie ved hjelp av stilistiske elementer fra maori -kunst. Kiri betyr “hud” og Tuhi betyr “skrive, tegne, spille inn, pynte eller dekorere med maleri”. Kirituhi er en måte for urfolket i New Zealand å med respekt dele denne gamle kunstformen med mennesker fra hele verden.

Maorie tatoveringskvinne som oser av bein pigger Polynesiske motiver

Alle Maori -tatoveringer består av en rekke viktige designelementer: Manuah, Koru og fyllmønstre. Hovedlinjene kalles “Manuah”. MANUAH er Maori -ordet for “hjerte” og representerer livet ditt, reisen din gjennom livet og tiden du har brukt på jorden. Korusen forgrener seg deretter fra Manuah -linjene. Hver koru i en tatovering symboliserer en du er glad i. De forskjellige fyllmønstrene fullfører tatoveringen.

Ulike fyllmønstre i Maori -tatoveringer og deres betydning

Maori symboler tatoveringer linjer mening

Maoritatoveringer fascinerer med sine intrikate mønstre. De viser imponerende detaljer som ikke bare er veldig dekorative, men også representerer forskjellige betydninger. De mest kjente karakterene inkluderer Pakati, Hikuaua, Unaunahi, Ahu Ahu Mataroa og Taratarekae.

Maorisymboler som er perfekte som tatoveringer

Maori symboliserer små tatoveringer som betyr kvinner

Pikorua – Vridningssymbolet

Pikorua -symbolet er en representasjon av livet og livets reise. Det antas at vi alle går forskjellige veier i livet, og selv om det er mange forskjellige kurver, fører de oss alle til samme sted.

Pikorua -symbol Polynesisk maori elsker vennskap lojalitet

Twist -symbolet med en enkelt vri representerer livets vei og regnes også som et tegn på uendelig. De doble eller tredobbelte svingene representerer det mektige båndet mellom to mennesker eller to kulturer i evigheten. Til tross for alle vanskelighetene forblir de for alltid forbundet gjennom vennskap og lojalitet. Noen stammer trodde det var Papatuanuku og Tangaroa – moder jord og hennes sønn, havets gud.

Koru Spirale – Et tegn på et liv i harmoni

Koru spiral magnolia grenarm tatovering

Koru -symbolet representerer den utrullende delen av sølvbregnen. New Zealand er hjemsted for noen av de vakreste bregner i verden. Symbolsk står det for nytt liv, ny begynnelse og utfoldelse av en persons livssti. Hver koru i en tatovering symboliserer en du er glad i – mødre, fedre, besteforeldre, barn, søsken, venner, familie og så videre. Koru kan også kombineres fantastisk med andre motiver.

Koru -spiralsymbol kombinert med skilpadde og delfin

Hei Matau (fiskekrok)

Maorie tatovering kvinne tilbake nakke fisk krok styrke viljestyrke

Hei Matau, bedre kjent som fiskekroken, viser maorien et sterkt bånd til sjøguden. Hei Matau tatoveringsbæreren blir sett på som en leverandør og beskytter som er viljesterk og fast bestemt på å lykkes i livet.

Manaia

Maorie tatovering ben kvinne ribbon tribals manaia beskyttelse motiv

Manaia er kjent som en åndelig verge og bærer av overnaturlige krefter. Tradisjonelt er han avbildet som en fugllignende skikkelse – med fuglens hode, en manns kropp og halen på en fisk. For maoriene er han vokteren for balansen mellom himmel, jord og vann.

Manaia verge øgle mal Maori tatovering

Rihannas Maori -tatovering

Rihanna Maorie tatoveringshåndleddsspiraler

I 2008 viste Rihanna frem sin nye tatovering på høyre håndledd. Hun fikk det maori-inspirerte geometriske designet i New Zealand og forklarte: “Det er stammeformet og representerer styrke og kjærlighet. Jeg har alltid ønsket meg en, men det gjorde som et helvete! ”Den tradisjonelle Maori -prosessen er en smertefull prosess fordi spor er skåret inn i huden med en meisel (uhi).

Maorie tatovering hånd kvinne stamme blomster bølge

Kirituhi til RnB -sangeren Kehlani 

Kehlani Maorie Tattoo Woman Wrist Tribal

I 2017 viste den amerikanske sangeren Kehlani sin nye Kirituhi på Instagram. Tatoveringsdesignet representerer familien hennes. Det er 6 Koru som symboliserer søsknene sine – dessverre lever ikke to av dem lenger. De 2 Mangopare / Hammerhead Sharks representerer styrke, lederskap, smidighet, utholdenhet, ubarmhjertig besluttsomhet og mot.

Maori Tattoo Kirituhi Wrist Koru Spirals

Hva er det som ligger bak symboler som skilpadden, firbenet eller solen? Gjør deg kjent med betydningen av hvert polynesisk motiv, og du kan sette sammen din egen unike Maori -tatovering. Bla gjennom bildegalleriet vårt og bli inspirert til din neste tatovering! En Maorie -tatovering kan også se veldig delikat ut og være perfekt for en kvinne.

Maorie tatovering kvinne tilbake sun turtle whale tribal

Maori tatovering kvinne arm armbånd tiki symboler mening

Turtle Maorie tatovering fot kvinne symboler

Maorie tatoveringer turtle tribals kvinner frangipani blomster

Maorie tatoveringer skilpadde kvinner betyr lang levetid visdom

Maorie Tatoos kvinner skulder hibiskus blomster skilpadde linjer

Maorie tatoveringer frangipani blomster elsker tilbake skulder

Maorie tatoveringer kvinne ribbein mage hofter linjer delfin gekko

Maorie tatoveringer kvinner ben hofte sol gecko hai

Maorie tatoveringer kvinner ben solskildpadde

Maorie tatoveringer kvinner foot gecko shark tribal lines

Maorie tatoveringer kvinner halsstammer bak øret

Maorie tatoveringer hibiscus blomster pakati linjer delikat skjønnhet

Maorie tatoveringer rokker kvinner tilbake skilpadde

Polynesiske tatoveringer kvinner tilbake overarmen

Polynesiske tatoveringer Maori tilbake kvinner ryggrad

Polynesiske tatoveringer Maorie Rochen Tribals

Tattoo tribals kvinner motiv manta ray symbol på styrke og selvsikkerhet

Stammetatoveringer Maori Polynesiske linjer bak nakken

Previous Post
Cornelio Cappellini – Et symbol på moderne italienske møbler
Next Post
Trendy moteideer og kule stylingtips fra Pendari Fashion